KO TO SUMNJA U MVP ZVANJE? Jokić sam igrao prvo poluvreme i brojao do 43, ali Boston je jednostavno jači!
Foto: Profimedia

Alal vera majstore

KO TO SUMNJA U MVP ZVANJE? Jokić sam igrao prvo poluvreme i brojao do 43, ali Boston je jednostavno jači!

Jokić je granicu od 40 poena premašio treći put ove sezone i to u rasponu od 18 dana

Objavljeno: 08:17h

Srpski košarkaš Nikola Jokić, imao je još jedno vanserijsko veče, ali nažalost ovoga puta njegov Denver je izgubio od Bostona 112:99.

Jokić igra NBA sezonu za pamćenje, jedan je od glavnih favorita za laskavo zvanje MVP igrača godine.

Nakon tri vezane pobede, Denver je položio oružje protiv moćne ekipe Bostona, a srpski as je uzeo 23 šuta, od kojih je pogodio 16, a iza linije 7,25 od pet pokušaja tri puta je ubacio što je bilo dovoljno za 43 poena. Ipak, ovoga puta nije bilo dabl-dabla, ali je zabeležio šest skokova i pet asistencija.

Poraz Nagetsa je bio posledica toga da niko od saigrača, sem Džamal Maria (25 poena) nije pratio Jokića, tako da je Boston zasluženo došao do trijumfa.

Već na startu utakmice Jokić je krenuo da "melje". Od prvih 18 poena njegove ekipe Srbin je ubacio 15 i nije imao promašaj iz igre. Međutim, Denver je konstantno bio u zaostatku.

U drugoj četvrtini Nikola je ubacio još 14 poena, ali sav njegov trud i košgeterski učinak nisu bili dovoljni.

Nakon duže pauze Jokiću je u pomoć pritekao Mari, pa su Nagetsi stigli do izjednačenja. Seltiksi su znali na to da odgovore i Boston je u jednom momentu imao plus 11, što je bilo dovoljno da upišu konačnu pobedu.

Kod Bostona čak nekoliko igrača su imalo preko 15 ubačenih poena, a napadačku artiljeriju predvodio je Džejlen Braun sa 27, Tejtum je ubacio 21, dok je Voker brojao do 17.

Sa druge strane treba napomenuti partiju Argentica Fakunda Kampaca koji je pored Jokića i Maria bio najefikasniji sa 15 poena i osam asistencija.

Jokić je granicu od 40 poena premašio treći put ove sezone i to u rasponu od 18 dana. U noći između šestog i sedmog februara je oborio i rekord karijere, brojao je do 50 u porazu od Sakramento Kingsa.

Ove takmiačarske godine u proseku beleži 26,5 poena (deveti u ligi), 11,5 skokova (peti u ligi) i 8,7 asistencija po meču (peti u ligi). Prema rejtingu efikasnosti (PER) drugi je igrač lige (30,86), ispred je samo Džoel Embid iz Filadelfija Seventisiksersa (31,19).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.