"ŽUĆKOVA LEVICA" SE NAKON TRI GODINE VRAĆA NA MALI KALEMEGDAN! Desetkovana Zvezda dobila Megu 73:60
Foto: Printscreen/Twitter/@KSSrbije

Kup Radivoja koraća

"ŽUĆKOVA LEVICA" SE NAKON TRI GODINE VRAĆA NA MALI KALEMEGDAN! Desetkovana Zvezda dobila Megu 73:60

Crvena zvezda savladala je u velikom finalu Megu 73:60 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20)

Objavljeno: 00:04h

"Žućkova levica" nakon tri godine se vraća na Mali Kalemegdan.

Crvena zvezda koja je u oslabljenom sastavu, bez pola prve ekipe i sa nekoliko juniora došla u Novi Sad savladala je u velikom finalu Megu 73:60 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20) i tako došla do prvog trofeja u sezoni.

Prvu deonicu bolje je otvorila ekipa Mege koja je je koristila greške crveno-belih i otišla na plus 10, ali Zvezda je konsolidovala redove i uspela da stigne i čak i preokrene rezultat, ali na kraju je ipak Mega otišla sa plus dva na odmor.

KK Crvena zvezda, KK Mega Sokerbet, Kup Radivoja Koraća, Aleksa Uskoković
foto: Printscreen/Twitter/@KSSrbije

U drugoj četvrtini ista slika, kao na početku prve. Mega je bila ta ekipa koja je kontrolisala rezultat, ali je Lojd sa svojim prvim poenima napravio seriju 5:0 i ponovo doneo egal.

Do kraja poluvremena igralo se koš za koš, ali je Mega zadržala prednost do poluvremena 40:36.

Nakon velikog odmora, Zvezda je preuzela inicijativu i na početku treće četvrtine stegla odbranu i počela da pronalazi rešenje u napadu, što joj je donelo preokret i vođstvo.

Kup Radivoja Koraća, KK Crvena zvezda, KK Mega Sokerbet, Filip Petrušev
foto: Printscreen/Twitter/@KSSrbije

Od tog trenutka pa do kraja deonice crveno-beli su bili ti koji su kontrolisali tok meča.

Poslednja deonica je totalno prošla u znaku crveno-belih.

1 / 8 Foto: KSS.rs

Mega je stala, nije mogla da izgradi napad kako treba, šut im je stao, a Zvezda je samo pravila prednost koja j eu jednom momentu postrala dvocifrena i već na pet minuta do kraja moglo se naslutiti da pehar ide na Mali Kalemegdan.

Do kraja momci Dejana Radonjića su rutinski priveli meč kraju i zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni.

Statistika
foto: Printscreen/kss.rs
Statistika
foto: Printscreen/kss.rs

IV Četvrtina

40. minut - Crvena zvezda je uspela da osvoji deseti trofej Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su u poslednjoj deonici uspeli da u svoju korist okrenu meč i prednost su držali do kraja meča 73:60.

38. minut - Poslednji trzaji Mege, ali odlična Zvezda ne dozvoljava da utakmica uđe u neizvesnu završnicu 71:60.

1 / 4 Foto: KSS.rs

36. minut - Na četiri minuta do kraja Zvezda ima plus 11 i ako ovako nastave, nema sumnje da će pehar se vratiti na Mali Kalemegdan. Mega je bez ideje, ništa im ne ide od ruke i sve su dalje od svog drugog trofeja u nacionalnom Kupu 68:56.

34. minut - I dalje Zvezda drži konce u svojim rukama, sada je došla do najveće prednosti od plus 10. 62:52.

32. minut - Izgleda da u poslednjoj deonici Crvena zvezda lomi utakmicu. Megi ništa ne ide od ruke, kao da ih je stigao umor, dok sa druge strane Zvezdu služi skok koja ima 34, dok je mega na 20 skokova. 57:50.

III Četvrtina

30. minut - Zvezda je do sada samo sedam šuteva za dva pogodila od 32 pokušaja, ali je zato ubacila 10 trojki, uz odličan procenat skokova stekli su vođstvo koje održavaju i sa kojim će ući u poslednjih deset minuta 53:48.

28. minut - Kontrola skoka Crvene zvezde koja vlada u ovom parametru. Nakon što su kosolidovali odbranu i preuzeli vođstvo, počeli su i da kontrolišu utakmicu. Međutim Mega na individualan kvalitet i dalje drži priključak 48:46.

25. minut - Prvi poeni Mege u ovoj četvrtini.

1 / 3 Foto: KSS.rs

24. minut - Zvezda je stegla odbranu, igrači Mege ne mogu da se sastave u napadu, pa je Marko Simonović isilio dva šuta za tri, ali nije pogodio. Crveno-beli su napravili seriju od 7:0 i došli ponovo u vođstvo 43:40.

22. minut - Tek nakon skoro dva minuta viđen je prvi pogodak i to druga trojka O'Brajanta, Zvezda je prišla na minus jedan 40:39.

II Četvrtina

20. minut - Pokušala je Zvezda u poslednjim sekundama da dođe do preokreta, ali odlični Petrušev koji je postigao 12 poena drži prednost svoje ekipe 40:36.

18. minut - O'Brajant greši pod košem, ne može da izgradi poziciju. Davidovac je pogodio trojku i ponovo prišao na minus jedan, ali Mega ne dozvoljava da se crveno-beli približe pa ponovo odlazi na plus pet, međutim Lazić pogađa drugu trojku i smanjuje rezultat 38:36.

1 / 3 Foto: KSS.rs

16. minut - Petrušev je držao Megu u prednosti, ali onda niz izgubljenih lopti i Lojd je pogodio prvi svoj poen, a zatim i trojku i doneo novo izjednačenje 28:28.

14. minut - Loša odbrana obe ekipe, napadi su zakazali, ipak Mega drži minimalno vođstvo 26:23.

I Četvrtina

10. minut - Nakon velikih serija sa početka utakmice na obe strane, ušlo se u miran završetak četvrtine, sigurno su do kraja svoje napade vodile obe ekipe, pa se na odmor otišlo sa prednošću Mege 21:19.

8. minut - Zvezdinu seriju od 12:0 i prvo vođstvo na utakmici 14:12, presekla je mega, za sada se vodi rezultatska klackalica 17:17.

7. minut - Zvezda serijom od 7:0, najviše zahvaljujući kapitenu Branku Laziću koji je pogodio dva bacanja, a zatim pogodio trojku prilazi na samo tri poena razlike 12:9. Vlada Jovanović je tražio tajm aut.

1 / 5 Foto: KSS.rs

5. minut - Mega dolazi prvi put do dvocifrene prednosti 12:2.

4. minut - Bolja igra Mege. Zvezda ne može da pogodi ništa, dok sa druge strane igrači Mege su pustili ruku i vode 10:2, pa je Dejan Radonjić uzeo tajm aut.

2. minut - Čvrst početak sa obe strane, pokušavaju obe ekipe preko centra, ali nema poena. Ipak, Simonović iz Mege je pogodio trojku, a sa druge ponovo Simonović je imao dobar ulaz 3:2.

1 / 6 Foto: KSS.rs

Sastavi prijavljeni za Kup:

Crvena zvezda: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Dop Rit, Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Marko Jagodić Kuridža, Aleksa Radanov, Džordan Lojd, Marko Simonović, Nikola Šaranović i Milutin Vujičić.

Mega: Nikola Mišković, Dejšon Smit, Filip Petrušev, Milenko Tepić, Stefan Momirov, Marko Simonović, Mihailo Jovičić, Luka Cerovina, Karlo Matković, Malkolm Kazalon, Aleksandar Langović, Nikola Jović, Nikola Đapa i Danilo Labović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.