ZVEZDA U FINALU POSLE NEVIĐENE DRAME U ZAVRŠNICI: Davidovac heroj preokreta!
Foto: KSS.rs

Polufinale Kupa Radivoja Koraća

ZVEZDA U FINALU POSLE NEVIĐENE DRAME U ZAVRŠNICI: Davidovac heroj preokreta!

Polufinale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana možete pratiti uživo na portalu Espreso

Objavljeno: 23:37h

Crvena zvezda je posle velike drame u završnici drugog polufinala protiv Partizana prošla u finale Kupa Radivoja Koraća 79:78.

Crveno beli su gubili tokom celog meča, Partizan je imao čak i dvocifrenu prednost, ali dobra rola u poslednjoj deonici Dejana Davidovca i 24 poena Džordana Lojda doneli su Zvezdi veliko finale koje će se odigrati sutra od 21.00 čas, a protivnik je ekipa Mege.

Prva četvrtina je prošla u kontroli crno-belih koje je služio šut. Konstantno su držali vođstvo, ali nisu mogli da se odlepe, jer su crveno-beli nekako uspevali da drže priključak, pa se na odmor otišlo sa 27:20.

KK Crvena zvezda, kk pARTIZAN
foto: KSS.rs

U drugom periodu, Partizan je nastavio gde je stao, Zvezda je bljesnula na momenat, ali crno-beli ponovo prave seriju i u jednom momentu odlaze na plus devet.

Ipak, i pored lošeg procenta šuta iz igre, ali i sa linije slobodnih bacanja, crveno-beli na poluvreme odlaze sa prihvatljivih šest razlike 46:40.

Nakon velikog odmora, obe ekipe su stegle igru u odbrani, pa se na prve poene čekalo tri minuta, od Partizana, dok je Zvezda za svoje čekala punih pet minuta.

Crno-beli su u tom periodu došli do najveće prednosti plus 11. Međutim, crveno-bele je pokrenuo Uskoković trojkom, potom su istu pogodili O'Brajant i Davidovac, pa su u poslednju deonicu ušli sa minus tri 58:55.

KK Crvena zvezda, kk pARTIZAN
foto: KSS.rs

Kao i u trećoj, Zvezda je krenula u četvrtoj. Partizan je kontrolisao igru, pogađao šuteve, a crveno-beli nisu mogli da postignu koš.

Međutim, Dejan Davidovac je preuzeo ulogu lidera, i svojom rolom vratio ponovo Zvezdu u igru.

Partizan je počeo da greši, a Lojd je doneo zvezdi prvo vođstvo 71:70.

Na kraju penal završnica je odlučila finalistu. Partizan dva puta nije uspeo da realizuje napad, prvo Pejdž, pa Zagorac, ali je Tomas uhvatio loptu, iznudio faul i pogodio oba bacanja i u poslednje 22 sekunde crno-beli su ušli sa pola koša razlike.

Potom je Jaramaz napravio peti faul, a Davidovac je bio precizan oba puta. U narednom napadu Partizan je izgubio loptu, što je bilo dovoljno da Crvena zvezda uđe u finale.

KK Crvena zvezda
foto: KSS.rs
KK Partizan
foto: KSS.rs

Kraj utakmice

IV Četvrtina

40. minut - Partizan je izgubio loptu, Simonović im je neshvatljivo vratio u poslednjoj sekundi, ali nisu pogodili poslednji šut, pobeda Zvezde - 79:78.

40. minut - Zvezda ima napad na 22 sekunde do kraja. Peta lična Jaramaza na Davidovcu osam sekundi pre kraja. Davidovac precizan oba puta - 79:78.

40. minut - Partizan dva puta nije uspeo da realizuje napad, prvo Pejdž pa Zagorac, ali je Tomas uhvatio loptu, iznudio faul i pogodio oba bacanja - 78:77.

40. minut - faul Jaramaza nad Lojdom koji ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa oba, Zvezda opet vodi - 77:76.

1 / 5 Foto: KSS.rs

39. minut - Davidovac je izgubio loptu, Dangubić je van igre zbog grčeva. Jaramaz je realizovao oba slobodna bacanja - 75:76.

38. minut - Rezultatska klackalica je trenutno na strani Zvezde - 75:74.

36. minut - Partizan je krenuo da pravi greške, i da gubi lopte, što su crveno beli iskoristili i totalno se vratili u igru, a trojkom Lojda i poveli prvi put na utakmici 71:70.

34. minut - Davidovac je preuzeo glavnu rolu i ponovo vratio Zvezdu u igru 65:63.

32. minut - Zvezda je identično kao i treću čertvrtinu počela odlučujuću. Nakon dva minuta nisu uspeli da postignu koš, ali je Partizan sa druge strane siguran i ponovo je povećao prednost 63:55, što je bio znak da Radonjić zatraži tajm aut.

III Četvrtina

30. minut - Iako Crvena zvezda nije punih pet minuta u ovoj četvrtini postigla koš, Partizan nije mogao da se sastavi u napadu, pa je zvezda sa tri dalekometne trojke i strpljivom igrom, stigla na samo 58:55.

28. minut - Serija grešaka crno-belih, što je Zvezda i pored lošeg šuta uspeal da iskoristi i ponovo se vrati u igru, pa je Filipovski zatržio tajm aut 53:48.

26. minut - Zvezda ne može da se sastavi, za šest minuta samo su Uskoković i O'Brajant postigli po trojku, ali Partizan i dalje ima visoku prednost 53:46.

1 / 5 Foto: KSS.rs

24. minut - Prvi put na utakmicu Partizan ima dvocifrenu prednost. Crveno-beli nisu uspeli da postignu koš u ovoj četvrtini, dok je Partizan dao pet i sada vodi 51:40.

22. minut - Čvrsta odbrana sa obe strane, još nema koša u drugom poluvremenu.

POLUVREME

II Četvrtina

20. minut - Veoma loša četvrtina Crvene zvezde koja je nakon serije od 6:0 stigla na minimalni zaostatak, ali odličan Partizan je na to odgovorio jako i došao do plus devet u jednom momentu. Crveno-beli imaju baš loš procenat šuta, a pogotovo sa linije slobodnih bacanja, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću crno-belih 46:40.

17. minut - Dejan Radonjić je zatržio tajm aut nakon serije crno-belih koji su otišli na maksimalnu prednost plus devet 39:30. Crveno-beli su u drugoj deonici postigli samo sedam poena, dok Partizan ima procenat šuta iz igre od čak 65 posto.

1 / 4 Foto: KSS.rs

15. minut - Ponovo crno-beli brzom igrom u tranziciji i preciznim šutevima prave razliku, dok sa druge strane igrači Crvene zvezde ne mogu da pogode otvorene šuteve 37:30.

12. minut - Čim je krenula druga četvrtina Partizan preko Perkinsa postiže i šestu trojku na meču, sa druge strane preko Uskokovića i Davidovca dolazi na minus dva 30:28, pa je Sašo Filipovski zatražio tajm aut.

I Četvrtina

10. minut - Imao je Partizan momentum u prvoj deonici, stvarao prednost, crno-beli su bili raspoloženi u napadu, pogodili su čak četiri trojke, ali crveno-beli preko O'Brajanta su držali sve vreme priključak i na kraju su stigli do izjednačenja, ali ipak ekipa Saše Filipovskog zbog fantastičnog šuta odlazi na kratki predah sa plus pet 27:22.

8. minut - Jaramaz je iz neverovatne pozicije pogodio trojku, vratio je Jagodić Kuridža, ali Pejdž ponovo pogađa iza linije 6,25, pa crno-beli vode 21:14.

6. minut - Partizan kontroliše ritam utakmice, za sada deluje sigurno u odbrani, dok Crvena zvezda pokušava isiljenim šutevima da dođe do poena, ali ipak je i dalje egal 13:11.

1 / 4 Foto: KSS.rs

4. minut - Loša početak Zvezde, sem Lojda koji je postigao jedinih pet poena ništa im ne ide od ruke. Sa druge strane crno-beli prave seriju od 6:0 preko Dangubića i Mike 11:5, pa je Dejan radonjić morao da zatraži tajm aut.

2. minut - Odmah na početku utakmice glavne uloge su uzeli Lojd sa jedne i Pejdž sa druge strane koji je vezao pet poena za 5:2.

Utakmica je počela!

Sastavi prijavljeni za Kup:

Crvena zvezda: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Dop Rit, Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Marko Jagodić Kuridža, Aleksa Radanov, Džordan Lojd, Marko Simonović, Nikola Šaranović i Milutin Vujičić.

Partizan: Erik Mika, Vidan Dronjak, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.