HRVAT OMALOVAŽIO SRPSKOG TRENERA! Repeša ponizno o Vladi Jovanoviću
Foto: EPA/Boris Pejovic

Šta ti čoveče pričaš

HRVAT OMALOVAŽIO SRPSKOG TRENERA! Repeša ponizno o Vladi Jovanoviću

Ono što je naš problem jeste činjenica da ne postoje kriterijumi kako to neko sa strane dolazi da radi u Hrvatsku

Objavljeno:

Poznati hrvatski stručnjak, Jasmin Repeša, nije krio razočaranje što je Cibona na mesto stratega dovela srpskog trenera Vladimira Jovanovića. On je istakao da nije u pitanju nacionalnost bivšeg trenera FMP-a, već da u hrvatskoj košarci nema kriterijuma.

- Pratim sve što govore moje kolege, zanima me to. I manje-više sa svime što sam pročitao u izjavama mojih kolega mogu da se složim. Međutim, voleo bih tu da naglasim nekoliko stvari. Kao prvo, želim podvući da niko nema ništa protiv toga da je Srbin došao da radi u Hrvatsku. I ranije su srpski treneri dolazili u Hrvatsku i o tome se ne radi. Ono što mogu reći da je taj dečko kao trener FMP-a igrao finu košarku s FMP-om, dopadljivo, i to treba priznati. Ono što je naš problem jeste činjenica da ne postoje kriterijumi kako to neko sa strane dolazi da radi u Hrvatsku - rekao je Repeša u razvogovu za "Jutarnji list".

Jasmin Repeša
foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Prema njegovim rečima, srpski stručnjak i nije nešto napravio u svojoj trenerskoj karijeri kako se to priča u Hrvatskoj.

"Izjava koju sam pročitao kako je on u Ciboni jer je napravio neke igrače je naprosto problematična. Pazite, evo, ja ne znam koji su to igrači? Znam da je iz FMP-a izašao Apić, da je tu nešto gore-dole bio Nenadić, pa Čović, Radanov, ali niti jedan od tih igrača ne može danas da završi u kompletnoj srpskoj reprezentaciji. I ta izjava kako je neko pravio vrhunske igrače, a to nisu radili naši treneri je uvreda i poniženje. Strašno me to pogodilo! Ne govorim ovo iz nekog svog interesa, jer takav ne postoji, ovo progovara iz mene čista emocija. I to iz razloga jer znam da je ta Cibona dala priliku Aci Petroviću, meni i Nevenu Spahiju kad smo bili bez afirmacije i kada smo, možemo i tako, bili manje spremni za tu poziciju od današnjih hrvatskih trenera, a pričamo o Ciboni koja je tada bila evroligaš, koja je često bila u osam najboljih klubova u Evropi! I stoga mi je žao tih mlađih kolega u Hrvatskoj. Ne prepoznaje se njihova vrednost.

Jasmin Repeša
foto: Starsport©

Repeša se osvrnuo i na ABA ligu, u kojoj je vodio jednu sezonu Budućnost iz Podgorice, sa kojom je igrao čuveno finale protiv Crvene zvezde.

- Gledam to na jednak način kao i dan posle tog finala. Nisam prespavao tu noć, nisam mogao, ali sam jasno rekao odmah ujutro da se tu više vratiti neću. Ta je ABA liga imala finu ideju, ali ona nije opravdala svoju svrhu. Mladi igrači izlaze, ali ne više u kontinuitetu kao nekada, a ta je liga dovela hrvatske klubove u inferiorni položaj, oni su apsolutno nekonkurentni u ABA ligi. Meni je neshvatljivo da ta liga, a naslonjena je na Evroligu, nije bila pod direktnom kontrolom iste. Zašto nije bila, zašto se vlasnička struktura nikada do kraja nije isprofilisala? Pa verovatno zato jer to nekima ili mnogima odgovara. Recimo, da je Đordi Bartomeu postavio nekog Španca, Nemca, Francuza da vodi ovu ligu bio bi to spas - zaključio je Repeša.

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.