SAMO DA NAPOKON POBEDIMO ŠPANIJU! Želja je Marine Maljković posle žreba za Olimpijske igre!
Foto: Starsport©

hoće li se ostvariti

SAMO DA NAPOKON POBEDIMO ŠPANIJU! Želja je Marine Maljković posle žreba za Olimpijske igre!

Kao glavnog rivala u grupi Maljkovićeva navodi Španiju, od koje je srpska reprezentacija izgubila u svih pet mečeva koliko su igrali

Objavljeno: 15:22h

Košarkašice Srbije danas su dobile protivnice u grupi na Olimpijskim igrama koje bi trebalo da se održe u Japanu na leto.

Izabranice Marine Maljković su smeštene voljom žreba u grupu A , zajedno sa Kanadom, Španijom i Južnom Korejom.

Svoje prve utiske na žreb iznela je selektorka:

- Kao uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora da bude, a naše je da radimo i pripremimo se najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svetu, potpuno su suvišne.

Kao glavnog rivala u grupi Maljkovićeva navodi Španiju, od koje je srpska reprezentacija izgubila u svih pet mečeva koliko su igrali:

- Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško.

Marina Maljković
foto: Starsport©

Kanađanke, trenutno četvrtorangirane na listi FIBA bile su šeste u Riju, dok su se spustile stepenik niže dve godine kasnije na Mundobasketu na kome Srpkinje nisu učestvovale.

- Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svetu. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga.

Korejke su daleko od kvaliteta Kanađanki i Špankinja. Vraćaju se na Olimpijske igre prvi put posle Pekinga 2008, ali od premijernog šampionata kontinenta 1965. godine nikada nisu ostale bez medalje.

- Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je reč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske, a uz tu brzinu poseduju i veliku preciznost- , dodala je Maljkovićeva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.