FRANCUZI PREJAKI ZA PARTIZAN: Crno-beli bez daha u Parizu, pretrpeli ubedljiv poraz!
KK Partizan, Foto: Printscreen/Twitter/@BCPartizan

evrokup top 16, 2. kolo

FRANCUZI PREJAKI ZA PARTIZAN: Crno-beli bez daha u Parizu, pretrpeli ubedljiv poraz!

Košarkaši Partizana, izgubili su od Metropolitana u okviru 2. kola Evrokupa rezultatom 79:62.

Objavljeno: 23:21h

Oba tima ostvarili su pobede u prvom kolu. Partizan kao domaćin deklasirao Trento, a Metropolitan je pobedio Lokomotivu Kubanj.

Crno-beli su meč započeli u sledećem sastavu: Dangubić- Mekintajer-Mozli-Tomas-Pejdž.

Metropolitan je posle minut ipo postigao prve poene preko Vitalisa (2:0). Crno-beli su uzvratili trojkom Mekintajera (2:3), a na drugoj strani precizan za tri poena, bio je Mišino (5:3).

Prvu osetniju prednost za ekipu iz Francuske, doneo je Gudvin poenima sa slobodnih bacana (10:4), a na drugoj strani, pogrešio je Tomas.

Mišino je bio u ofsajdu i neometano postigao koš. Na 4:09 pre kraja prve četvrtine, Filipovski je zatražio tajm-aut.

Zagorac je promašio dva slobodna bacanja, a da nevolja bude veća, napravljen je faul na ofanzivnom skoku i na taj način crno-beli su izađli iz bonusa, a Braun pogađa oba bacanja za prvu dvocifrenu prednost domaćina (18:8).

Prvu četvrtinu, Metropolitan je dobio rezultatom 22:11. U Francuskoj ekipi, Halilović je postigao sedam poena, dok je Mišino ubacio pet poena. Na drugoj strani, Zagorac i Mekintajer postigli po tri poena kod crno-belih.

Halilović je otvorio zakucavanjem drugu četvrtinu (24:11), a u sledećem napadu, Pejdž je postigao trojku (24:14).

Viđena je nešto sporija igra, sa dugačkim napadima. Posle lakih poena Gudvina, Metropolitan odlazi na plus 13 (31:18), a Sašo Filipovski je morao da konoliduje redove i zatražio je tajm aut na 4:51 pre kraja poluvremena.

Mekintajer je pogodio iz step beka (31:20). Na drugoj strani, lake poene postiže Rus, a na drugoj strani uzvraća Tomas (33:22). Nakon defanzivnog skoka, Mekintajer spušta Partizan na jednocifrenu prednost (33:24), a Zdovc je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Poenima Tomasa sa slobodnih bacanja, Partizan je spustio na minus 7 (33:26).

KK Partizan
foto: Printscreen/Twitter/@BCPartizan

Na 2:01 do kraja poluvremena, Mozli je posterizvao Čičoka, ali nije uspeo da pogodi dodatno bacanje (35:28). Partizan je došao do podnošljivog minusa, samo pet razlika poenima Tomasa sa linije slobodnih bacanja (35:30).

Stol je ostao usamljen i pogodio trojku (38:30), a na drugoj strani na 12 sekundi pre kraja poluvremena, sviran je ofanzivni faul. U poslednjem napadu, Mikentajer je pogodio, ali nije izbacio loptu na vreme.

Na poluvremenu, Metropolitan vodi 38:30. Najefikasniji u redovima Metropolitana, bio je Halilović sa devet poena, dok su kod Partizana Zagorac, Tomas i Mekintajer postigli po sedam poena.

KK Partizan
foto: Printscreen/Twitter/@PartizanBC

Treća četvrtina, počela je poenima Rosa koji je vratio domaći tom na plus 10 (40:30), ali je Mekintajer vezao dva koša za minus šest (40:34).

Na 7:33, Metropolitan je uđao u problem, pošto je Čičoko napravio četvrti faul, a Mozli je pogodio oba bacanja (42:36).

Ros je flouterom doveo Metropolitan do najvećih plus 13 (49:36). Braun je poenima doveo domaći tim do plus 15 (51:36).

Najvećih plus 18, doneo je Gudvin (57:39), a na drugoj strani, Mozli je monstruozno zakucao (57:41).

Treća četvrtina, završena je rezultatom 61:46.

Gudvin je poentirao na početku poslednje četvrtine (63:46), a Filipovski je morao da traži tajm-aut.

Poenima Rosa, Metropolitan je došao do plus 21 (67:46). Ros nastavlja seriju 8:0 (69:46), a Partizan je bez poena tri minuta.

Zagorac je postigao prve poene za crno bele posle skoro četiri minuta igre (69:48).

Metropolitan je rutinski priveo meč kraju, a do kraja susreta zadržali su ubedljivu prednost. Na kraju, pobeda Metropolitana rezultatom 79:62.

Nakon ove utakmice, Metropolitan je prvi sa maksimalne dve pobede, dok je Partizan drugi sa jednom pobedom i jednim porazom.

U ekipi Metropolitana, Halilović je postigao 15 poena, a Ros je ubacio 13. Kod crno-belih Zagorac i Mekintajer su postigli 14, a Mozli je utakmicu završio na 13 poena.

U narednom kolu, Partizan gostuje u Rusiji, ekipi Lokomotive, dok Metropolitan dočekuje Trento.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.