IMAO SAM DOGOVOR S PARTIZANOM I DULETOM! Bivši NBA igrač otkrio zašto nije došao među crno-bele iako je hteo!
Foto: EPA/Rhona Wise

sve je ispričao

IMAO SAM DOGOVOR S PARTIZANOM I DULETOM! Bivši NBA igrač otkrio zašto nije došao među crno-bele iako je hteo!

Na kraju je po proceni svoje porodice i menadžera Miška Ražnatovića završio u Belgiji

Objavljeno: 14:10h

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji BiH i jedan od igrača sa Balkana koji su ostvarili sjajne karijere u NBA, Mirza Teletović, otkrio je da je imao dogovor s Partizanom, ali da na kraju zbog straha nije došao među crno-bele.

Današnji predsednik Košarkaškog saveza BiH je rano bio proglašen za novo košarkaško čudo sa Balkana, još kao maloletan je debitovao u Slobodi iz Tuzle i privukao pažnju brojnih evropskih timova.

Najzainteresovaniji je bio Partizan koji je u to vreme s Duškom Vujoševićem udarao temelje svojoj vladavini u regionalnoj košarci, sve je bilo dogovoreno da se preseli u Beograd, ali se to na kraju iskomplikovalo i on je završio u Ostendeu.

Mirza Teletović, Džabari Parker
foto: EPA/Erik S Lesser

- Imali smo dogovor i kao dete od 17 i po, 18 godina razgovarao sam sa Duletom Vujoševićem. Želeo sam da dođem u Partizan, ali te godine bili su neki nemiri u Beogradu. Otac i moja porodica bili su u strahu i odlučili smo da bi možda najbolje bilo, a i moj menadžer Miško Ražnatović je bio za to, da odem u Belgiju - ispričao je Teletović za "Sport klub".

Posle Ostendea je otišao u Baskoniju i tu stekao reputaciju jednog od najboljih evropskih igrača posle čega se obreo u NBA gde je s uspehom nosio dresove Bruklina, Finiksa i Milvokija.

- U leto 2004. potpisao sam trogodišnji ugovor sa Ostendeom, klubom koji je igrao u ULEB kupu. Moguće da bih u Partizanu uradio više nego u Belgiji, imao sam ambiciju da zaigram u crno-belom dresu, ali… Kada sam odlazio iz Slobode, raspitivale su se velike ekipe kao što su Olimpijakos, Panatinaikos… a u Belgiju sam otišao na Miškov savet. Želeo je da idem stepenik po stepenik, da ne bih propustio nešto u razvoju, imao sam poverenje i prijateljski odnos sa njim i mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Pomogao mi je kao niko. Nikad nisam sumnjao u njegove procene i odluke, a ispostavilo se da je svaki potez bio pravi - zaključio je Teletović.

On je malo prerano prekinuo karijeru zbog zdravstvenih problema koji su mu se pojavili, a ubrzo je postao prvi čovek KSBIH.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.