RADONJIĆ ISKRENO O PLASMANU U TOP 8 EVROLIGE: Nije realno, ali realnost nije opcija za nas!
Foto: Starsport©

na novom početku

RADONJIĆ ISKRENO O PLASMANU U TOP 8 EVROLIGE: Nije realno, ali realnost nije opcija za nas!

Strateg crveno-belih je malo sabrao utiske po preuzimanju crveno-belih

Objavljeno: 12:30h

Dejan Radonjić se vratio u Crvenu zvezdu uoči Nove godine kako bi trgao i podigao ekipu s obzirom da sa prethodnim trenerom Sašom Obradovićem nije baš išlo, pre svega u Evroligi.

Sa manje od deset dana treninga crnogorski stručnjak je uspeo da ostvari pobedu u Evroligi protiv Panatinaikosa, nakon što mu je drugi debi na klupi bio katastrofalan protiv Igokee.

- Posle svega nekoliko treninga i dve utakmice, evodentno je da će mi biti potrebno dosta vremena da stvari dovedem do nivoa kojim ću biti zadovoljan. Moramo da se naoružamo strpljenjem, da provedemo u sali što više vremena i da pakleno radimo. Ali, na to sam spreman. Svaki konačni cilj se sastoji od niza malih - rekao je Radonjić za "Žurnal".

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

On je apelovao na igrače da učine sve da se što pre adaptiraju na njegovu trenersku filozofiju.

- U malom manevarskom prostoru, potrebno je da igrači koliko je to moguće prihvate moj način razmišljanja, s obzirom da sam već došao na formiran tim, moraću da napravim određene adaptacije, što je sasvim normalno. A, onda ćemo vremenom pokušati da što pre dostignemo željeni nivo - dodao je Radonjić, koji je dodao da je dobra stvar što ima igrača koje poznaje.

- To može da pomogne, ali nemam magični štapić. Moraćemo mnogo da radimo da bismo bili dovoljno dobri.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Teško da će crveno-beli ostvariti cilj da budu među osam najboljih u elitnom takmičenju, mada Radonjić ne odustaje.

- Imamo veliki zaostatak, igra se još 17 mečeva, ali treba treba biti realan. Ta realnost naravno ne sme ništa da promeni u našem pristupu. Svaki meč idemo maksimalno ozbiljno i sa željom da pobeđujemo i rastemo. Da bi nešto ostvario u to moraš da veruješ. Ipak, pririotet je dovesti ekipu do nivoa da osvoji ABA ligu - zaključio je strateg Crvene zvezde.

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.