KOLOM OTKRIO KO MU JE POMOGAO DA DOĐE U ZVEZDU: Bili su strpljivi i tražili samo mene, to je bilo presudno!
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

bio je na dnu

KOLOM OTKRIO KO MU JE POMOGAO DA DOĐE U ZVEZDU: Bili su strpljivi i tražili samo mene, to je bilo presudno!

Da nije bilo reprezentacije i selektora Skariola pitanje je da li bi završio u Beogradu

Objavljeno: 14:50h

Kino Kolom je stigao pre nekoliko nedelja u Crvenu zvezdu kao rešenje za deficitarnu poziciju plejmejkera, ali nije dugo sarađivao sa trenerom Sašom Obradovićem.

Ubrzo posle njegovog debija Obradović je dobio otkaz, a na njegovo mesto je stigao Dejan Radonjić.

- Prihvatili su me jako lepo, srećan sam jer sam želeo da odem u ekipu kojoj se stvarno sviđam. Crvena zvezda je pokazala veliko interesovanje i uvek je dobro biti tamo gde te žele. To je jedan od principa koje sam oduvek imao - rekao je Kolom za intervju za španski "Lasprovincias".

Kino Kolom
foto: EPA/Anatoly Maltsev

Španac je istakao da je veliku ulogu u njegovom dolasku u Beograd imao Serđo Skariolo i to što je igrao za Španiju u FIBA prozoru nakon što dugo nije uopšte igrao.

- Imam mnogo na čemu da zahvalim reprezentaciji Španije jer su mi dali vetar u leđa sa utakmicama tokom Fibinog prozora. Od tada sam dobio mnogo interesovanja od različitih timova. Kada su mi stavili Crvenu zvezdu na sto, bila mi je vrlo interesantna opcija zato što je to evroligaški tim koji igra u ABA ligi u kojoj nisam nikada igrao. Kada sam video njihovo interesovanje i strpljenje koje imaju da me sačekaju i da ne traže drugog igrača, to je bio ključ da znam da je to mesto gde želim da budem.

Kino Kolom
foto: EPA/Miguel Angel Polo

On se nije rastao sa Valensijom u dobrim odnosima, iako je bio doveden takoreći da bude prvi organizator igre, ali jednostavno nije našao zajednički jezik s trenerom Ponsernauom.

- Iskreno, ne znam. Želim da ostavim neke stvari u prošlosti. Svako zna šta je uradio dobro, a šta nije. Razumem da košarka može da bude biznis, razumem taj deo, ali na kraju svi smo ljudi, sa željama i porodicama. Želim da pamtim samo ono dobro iz Valensije jer sam ih imao dosta u tom klubu.

- Istina je da sam otišao malo razočaran jer nisam uspeo u klubu kao što je Valensija. I grad je spektakularan. Bilo je dobrih momenata, drugarstva sa mnogo ljudi iz dana u dan. Nisam želeo da pričam o tome jer sam prihvatio situaciju i ne smatram sebe kontroverznom osobom. Bilo je čudno da reprezetativni igrač koji je stigao pre godinu dana i koji je bio drugi najkorisniji igrač svog tima sada nema mesta. To je čudno, ali sam morao sa tim da se pomirim

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.