NE ODUSTAJEMO OD TOP8 EVROLIGE! POČELI SMO DA PADAMO KAD SU DOŠLI O'BRAJANT, ROČESTI, TERI... Čović o problemima!
Foto: Starsport©

najavio najviše ambicije

NE ODUSTAJEMO OD TOP8 EVROLIGE! POČELI SMO DA PADAMO KAD SU DOŠLI O'BRAJANT, ROČESTI, TERI... Čović o problemima!

Prvi čovek crveno-belih govorio je i o kritikama zbog velikog broja stranaca u timu

Objavljeno: 11:13h

Otišao je Saša Obradović, ali problemi su ostali. Drugi debi Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde prošao je u znaku teškog poraza od Igokee u Aleksandrovcu, a košarkaška javnost i pogotovo navijači ne mogu da razumeju šta je uzrok tako loših partija, pogotovo jer ekipa na papiru uopšte ne izgleda loše. Ali, sve ostalo jeste...

Odgovor je imao prvi čovek kluba Nebojša Čović, koji je tokom gostovanja na Jutarnjem programu TV Prva govorio o slaboj formi Crvene zvezde, ali i drugim aktuelnim temama...

- Zvezda je izgubila s velikom razlikom, pokazalo se da smo morali da povučemo potez koji je neočekivan. I za mene je bio neočekivan, jer sam očekivao da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena hemija, samopouzdanje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje - rekao je Čović.

Saša Obradović, Nebojša Čović
foto: Starsport©

Otkrio je Čović detalje oko dovođenja Dejana Radonjića...

- Zvao sam Dejana da dođe kod mene na razgovor. Pričali smo sat i po – dva, napravili okvir rada, dali mu rok da razmisli. Odgovorio nam je već sledećeg dana oko podne ili malo posle toga. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, mi smo u toku sezone, u Evroligi je prošlo 16 kola i mislim da možemo da ispunimo osnovne ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da napadnemo u TOP 8 - izjavio je Čović.

Crvena zvezda ima pravo da dovede samo još dvojicu novih igrača zbog strogih pravila, a da li će biti dodatnih promena u igračkom kadru?

- Dosad smo iskoristili 18 od mogućih 20 igrača, mislim da se u tim promenama vide određene promene u hemiji. Treneri imaju svoje želje, a mi radimo na tome da ispunimo sve u skladu s mogućnostima. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O'Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje.

Nebojša Čović, Milo Đukanović
foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Zvezda je trenutno pretposlednja na tabeli Evrolige, ali prvi čovek kluba smatra da još ima šanse da se napadne TOP 8!

- Nije kasno za Zvezdu. Ako se napravi serija pobeda, može sve da se okrene. Nemamo navijače na našoj strani, što je problem i protivničke ekipe se više ne pripremaju za takve stvari. Ne smatram da je kasno za Zvezdu.

Dosta se u javnosti govori o tome da Crvena zvezda i Partizan imaju previše stranih igrača, a na konstataciju voditelja da se o broju stranaca u drugim klubovima ne govori toliko Čović je uzvratio:

Nebojša Čović
foto: Starsport©

- Jako je teško proizvoditi mlade igrače i igrati Evroligu. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Hteli smo da vratimo Gudurića, ali nije bilo realno. Naša košarka nema pravu strategiju, jako sam zabrinut za budućnost našeg trofejnog sporta. Pogledajte samo, izgubili smo od Švajcarske u kvalifikacijama. Niko ne može da zaštiti mlade igrače od 12-13 godina, pogotovo kada se jave najbogatiji klubovi Evrope kada nude jake ugovore, posao i smeštaj za roditelje i sve ostale uslove. U evropskoj košarci se ne zna ko je krovna organizacija, ne znamo od koga da tražimo protekciju.

Čović smatra da je klub previše vremena potrošio na bavljenje sukobima u regionalnoj košarci.

- Imamo neprijateljski pristup regiona prema Zvezdi, celog leta smo se bavili nebitnim stvarima, pričalo se o nekim sukobima interesa, sada čekamo dve presude na sudu protiv ABA lige. Analiziramo i suđenje arbitara u ligi. U sport se uvuklo štošta i svašta, pogotovo u srpski i regionalni sport.

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.