GDE SU SRPSKI TALENTI?! SAD I KLUBOVI IZ KLS PREPUNI STRANACA: Stigli Kongoanac i Australijanac!
Foto: Printscreen/youtube

Šta se dešava?!

GDE SU SRPSKI TALENTI?! SAD I KLUBOVI IZ KLS PREPUNI STRANACA: Stigli Kongoanac i Australijanac!

Domaći klubovi sve češće posežu za angažovanjem stranih igrača

Objavljeno: 15:57h

Dodatno se povećao broj stranaca u našem domaćem prvenstvu. Samo tokom današnjeg dana angažovana su dva nova strana košarkaša, pa ćemo jednog u nastavku sezone gledati u redovima Radničkog iz Kragujevca, dok će drugi nastupati za zemunsku Mladost.

U Kragujevac je stigao Merijal Meding, koji dolazi iz Australije, a poreklom je iz Južnog Sudana. On se do sada okušao na univerzitetu Long Ajlend, potom je igrao u Čipoli, a onda je zaigrao iza univerzitet Pasifik, što pokazuje da nema nešto preteranog iskustva u seniorskoj košarci.

Merial Meding
foto: Printscreen/youtube

On će postati treći Australijanac koji je ikada zaigrao za Radnički, pošto su prethodno to učinili Stiven Marković i Mark Vortington.

Što se tiče Mladosti iz Zemuna, oni su angažovali Dejvida Ojonu, koji je samo 16 godina star, a rođen je u Kongu. Ono što je izuzetno zanimljivo za ovog momka jeste da mu predviđaju visoku poziciju na NBA draftu, a i da čuvena platforma „Netflix“ ima dogovor za snimanje serijala o njemu.

David Ojona
foto: Printscreen/youtube

Između ostalog, za Ojonu su bili zainteresovani univerziteti poput Oberna, Oklahome, Minesote, TCU-a i Oklahome Stejt, što pokazuje da ovaj momak ima svetlu budućnost jer ovi univerzitati su među boljima u Americi.

Mladost iz Zemuna trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije i u sredu igra derbi meč sa četvrtoplasiranom Slobodom iz Užica na svom terenu. Dok je Radnički iz Kragujevca trenutno na 12. mestu sa šest pobeda i šest poraza, a 9. jauara gostuje ekipi Vršca.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.