RADONJIĆU PRESEO DEBI, ZVEZDA SE RASPALA U LAKTAŠIMA: Igokea pregazila crveno-bele kao plitak potok!
Foto: Starsport©

12. kolo ABA lige

RADONJIĆU PRESEO DEBI, ZVEZDA SE RASPALA U LAKTAŠIMA: Igokea pregazila crveno-bele kao plitak potok!

Košarkaši Crvene zvezde večeras je izgubila od Igokee na debiju Dejana Radonjića

Objavljeno: 19:39h

Košarkaši Crvene zvezde su izgubili 85:65 od ekipe Igokee u 12. kolu ABA lige, gde je Dejan Radonjić imao novi debi na klupi crvno-belih.

Igosi su naneli jedan od najtežih poraza crveno-belima ove sezone, a jasno je da Radonjića čeka težak i naporan rad da bi uspeo da vrati ekipu na pravi kolosek, jer je jasno da trenutno je sve krenulo nizbrdo.

Dejan Radonjić
foto: kkcrvenazvezda.rs

Prva četvrtina je bila očajna za crveno-bele. Igokea je održala kratak čas košarke košarkašima iz Beograda. Rezultat je bio 19:5 na nešto manje od 3 minuta do kraja utakmice, ali je Zvezda uspela da se probudi pred kraj četvrtine i smanjila prednost Igokee. Karmajkl i Klemons su predvodili Igokeu u ovoj deonici sa devet i osam poena.

Igokea je otišla na mali odmor sa devet poena razlike, 25:16.

Posle kraće pauze, igrači Igokee su nastavili u istom tempom. Agresivna igra u napadu i odbrani ih je krasila, dok na drugoj strani crveno-beli nisu mogli ništa da pogode. Nakon dva minuta igre, domaćin je uvećao dodatno svoju prednost 33:18. Volden je jedini koji je bio raspoložen na meču i donekle smanjivao prednost protivnika. Na 2' minuta do kraja utakmice, domaćin je imao prednost od 19 poena razlike, 44:25. Zvezda nije uspela do kraja da se "probudi", pa je tako Igokea otišla na veliki odmor sa velikom razlikom.

Konačan rezultat na kraju druge četvrtine je bio 50:28.

Zvezda je na trenutke posle pauze izgledala kao da će da preuzme inicijativu na utakmici, ali ništa nisu uradili povodom toga. Igokea je sa dobrom odbranom uspela da ugasi Zvezdin žar u igri. Zvezda je posle četiri minuta igre, imala četiri više izgubljenih lopti od domaćina. Pot i Andrić uspešno vezuju trojke za dodatnu prednost svoje ekipe 63:38. Talić je nastavio gde su stali, i dodao je još jednu trojku 66:38. Zvezda se svim snagama bori da se "izvuče iz sna" ali im ne ide za rukom. Igokea se odovojila rezultatski i teško će biti Zvezdi da ih stigne.

Kraj treće četvrtine, rezultat je bio 71:43.

Apsolutna dominacije Igokee tokom cele utakmice. Za svaki dobar potez crveno-belih, domaćini uzvrate istom ili jačom merom, 78:49 na malo više od šest minuta do kraja utakmice. Volden je povukao kontru i bio uspešan u prodoru, a Simanjić samo što je ušao u igru, uz asistenciju Voldena uspeo je da pogodi šut za tri poena 82:54. Zvezda je počela da uzvraća udarace, ali kasno, ostalo je još tri minuta do kraja utakmice. Vulić stavio tačku na meč sa linije za tri poena, i uspeli su da ostvare najubedljiviju pobedu ove sezone, 85:65.

Kod domaćina su se izdvojili Džeki Karmajkl sa 14 poena, Entoni Klemens sa poenom manje i Darko Talić sa 11 poena, dok se u Zvezdi najbolje snašao večeras Kori Volden sa 10 kao i Ognjen Dobrić sa istim brojem poena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.