PARTIZAN IZGUBIO KOŠEM U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Kakva glupost crno-belih! Sami sebe pobedili u Burgu!
Foto: Starsport

Evrokup, 10. kolo

PARTIZAN IZGUBIO KOŠEM U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Kakva glupost crno-belih! Sami sebe pobedili u Burgu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:49h

Kakav poraz Partizana! Crno-beli su poraženi u Burgu 73:71 tako što su primili koš u poslednjoj sekundi posle skoka u napadu domaćeg tima.

Šta su sada uradili crno-beli?!

Kako su uspeli da izgube na ovakav način. Imali su napad u poslednjem minutu, ali se Jaramaz okliznuo, izgubio dragoceno vreme i šutirao u poslednjoj sekundi pre sirene, ali je to bilo predaleko.

Buržu je ostalo još 9 sekundi do kraja, Anđušić je pokušao i požurio da šutne trojku, ali je promašio. Međutim, između dvojice igrača Partizana pod košem, Skrab uspeva da zgrabi loptu i brzo je izbaci ka košu i pogodio, taman kada se čuo poslednji zvuk sirene.

Zaista neverovatan način da se izgubi utakmica, u kojoj je najblaže rečeno, da su obe ekipe zaslužile i da pobede i da izgube.

Crno-beli su maltene vodili od početka meča, stigli u jednom trenutku i do 10 poena prednosti, ali su olako to ispustili. Izuzetno loše su odigrali upravo završnice, i prvog poluvremena i same utakmice.

Umesto da na odmor odu sa nekih 6-7 poena prednosti, oni su dozvolili seriju gostima i imali su samo pola koša. U drugom poluvremenu su čuvali vođstvo između 3 i 5 razlike sve do 5 minuta pred kraj, kada Pelos serijom svojih poena preokreće.

Međutim, odgovorio je na drugoj strani Rašon Tomas i sa nerešenim rezultatom se ulazi u poslednji minut nakon poena Anđušića, međutim, tada se desilo sve što smo vam već napisali iznad.

Što se tiče poentera, ni u jednoj ekipi se nije niko specijalno istakao. U Partizanu najefikasniji Rašon Tomas sa 15 poena, dok je Miler-Mekintajer ubacio 11, a u Burgu 16 poena Anđušića i 12 Pelosa.

KK Burg
foto: Printscreen/eurocupbasketball.com
KK Partizan
foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Crno-beli ovim porazom ostaju gotovo sigurno na 4. mestu i s te poz9icije će u Top 15 fazu, iako je i njima i Buržu preostalo da odigraju još jedan meč do kraja grupne faze, jer imaju po jednu zaostalu utakmicu.

Burž bi trebalo da igra protiv Bašakšehira, a Partizan da gostuje Veneciji 29. septembra čime će definitivno biti gotova ova prva faza Evrokupa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Burg pobeđuje Partizan 73:71. Šta su sada uradili igrači Partizana, najpre su prokockali svoj napad, pa je onda Anđušić na drugoj strani pokušao sve da reši trojkom, ali promašuje, međutim, igrači Partizana dozvoljavaju skok u napadu Skrabu koji odmah ubacuje loptu u koš i utom se čuo zvuk sirene.

39. minut - Dižu se crno-beli. Za menje od minuta preko Rašona Tomasa, koji veže 5 poena, Partizan vraća vođstvo 71:69.

38. minut - Očajnih nekoliko minuta igre crno-belih, a za to ih kažnjava Pelos. Postiže 5 uzastopnih poena za potpuni preokret. Burg vodi 67:63.

33. minut - Evo prvih poena za crno-bele u poslednjoj četvrtini.

30. minut - Vraća Ašćerić trojku u poslednjem napadu u trećoj četvrtini posle trojke Trifunovića. Crno-beli pred poslednju deonicu vode 59:56.

28. minut - Miler-Mekintajer sa linije slobodnih bacanja vraća +3. Burg - Partizan 49:52.

25. minut - Propuštaju ponovo priliku crno-beli da stvore osetniju prednost. Rezultat je 48:45 za crno-bele.

21. minut - Erik Mika, neočekivano, pogađa trojku. Njegova prva trojka u Partizanu. Crno-beli vode u Burgu 44:40.

II ČETVRTINA

20. minut - Očajno odigrana poslednja dva i po minuta u prvom poluvremenu od strane igrača Partizana. Dozvolili su da se od +8, protivnici im približe na samo pola koša zaostatka - 40:41.

38. minut - Problem za Partizan je treći faul Dangubića. Sjajno krade loptu Tomas i donosi 41:33 za Partizan.

15. minut - Trojka Rašona Tomasa. Evo još jednog oružja crno-belih koje nisu očekivali domaći za 37:31 za srpski tim.

14. minut (29:34) - Jaramaz je trojkom prekinuo mini-seriju Burža, ali domaćini na drugoj strani poentiraju i drže priključak.

13. minut (27:31) - Mali pad u igri gostiju koji je Burž brzo kaznio sa dve trojke i spustio zaostatak na -4. Pogodili su Pelos i Kurbi i vratili Francuze u utakmicu.

12. minut (21:31) - Raste prednost crno-belih, Jaramaz je sa slobodnih bacanja odveo Partizan na deset poena razlike.

11. minut (21:29) - Markus Pejdž trojkom otvara drugu deonicu, Partizan je na +8, a potom i dobra odbrana i novi napad za Beograđane. Trener Burža je morao da traži tajm-aut.

I ČETVRTINA

10. minut (21:26) - Uspeo je Partizan da se odlepi na + 5 u poslednjem minutu prve četvrtine, sjajna serija poena Erika Mike (dve dvojke) i pre toga pogodak Jaramaza za prvu osetnu prednost crno-belih na utakmici.

8. minut (21:20) - Kao da se igra bez odbrana, već smo probili granicu od 40 u prvoj četvrtini. Omić i Anđšić već imaju šest poena kod Burža, dok kod Partizana Tomas i Dangubić imaju po 5 poena.

6. minut (13:15) - Partizan održava dva poena razlike, i jedini i drugi igraju koš za koš trenutno. Rade Zagorac je ubacio 4 poena.

4. minut (9:11) - Zagorac i Mekintajer brzim poenima vraćaju prednost Partizanu. Zanimljiv start meča...

3. minut (9:7) - Rezultatska klackalica na satartu utakmice, Skrab je pogodio prvu trojku na meču za vođstvo domaćih od 2 poena razlike.

2. minut (4:3) - Tomas je iskoristio samo jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Burž dvojkom stigao do prvog vođstva.

1. minut (2:2) - Rašon Tomas je otvorio meč dvojkom, a odmah je na drugoj strani uzvratio Pikok.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.