TOMAS JE ŠUTIRAO 0 OD 9, PA DAO KOŠ ZA TRIJUMF: Ekipe koje stalno pobeđuju na kraju ne osvajaju prvenstvo!
Foto: Starsport©

Filipovski o meču protiv rome

TOMAS JE ŠUTIRAO 0 OD 9, PA DAO KOŠ ZA TRIJUMF: Ekipe koje stalno pobeđuju na kraju ne osvajaju prvenstvo!

Strateg crno-belih je imao zanimljiv pogled na meč u kome se njegov tim vratio prvo sa -19, a onda sa -14 i na kraju pobedio

Objavljeno: 22:04h

Trener Partizana Sašo Filipovski govorio je posle tesnog trijumfa nad Megom od 79:77 u meču 10. kola ABA lige.

- Čestitke Megi na vrhunskoj predstavi, pogotovu u prvom poluvremenu. Davali smo poene u napadu, ali u odbrani nismo našli pravo oružje. Imali smo mnogo problema sa kontranapadom, odbranom pik en rola i njihovim skokom u napadu. Na poluvremenu smo se dogovorili da držimo koncetraciju, da ne gubimo nadu. U drugom poluvremenu smo primili 27 poena, odigrali čvršće u odbrani i na kraju sa srećom dobili ovu utakmicu. Imali smo pre dve utakmice koje smo izgubili. Partizan je ove sezone više puta izgubio na jednim košem razlike. Sada se vratilo. Zadovoljan sam što smo zadržali koncentraciju i mirnoću. Tomas koji je imao 0/9, pogodio je taj šut. Eto, čestitam mojim igračima na vraćanju i Megi na odličnoj igri - rekao je Filipovski na konferenciji za medije.

foto: Starsport©

Partizan je krenuo slabije nego obično. Da li je u pitanju bio pritisak?

- Prošle utakmice smo poveli, otvorili dobro. Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Teško je igrati u rotaciji sa manje igrača. Imamo igrače koje treba da dižemo, koji treba da imaju svoju ulogu. Pokušavao sam da nađem pravu formu, rotirao sam...

Rašon Tomas je meč viner. Tim nije bio na nivou, ali je nekako pobedio...

- Ja se nadam da je to dobar znak. Lako je biti general posle ovakve pobede. Danas smo mi bili srećniji. U životu treba raditi, nadati se i verovati. A šta će zvezde pokazati. Na kraju će zvezde nagraditi one koji su pošteni i koji rade. Danas smo imali sreću.

foto: Starsport©

Može li se reći da je ovoliko neizvesnih završnica dobro za mentalitet ekipe?

- Kada pogledamo istoriju Evrolige, ekipe koje su se provukle među 16 ili 8, na kraju su slavili. Ne verujem da ekipe koje stalno pobeđuju mogu da osvoje prvenstvo. Pametni uče, ja se nadam da smo mi pametni i da ćemo naučiti pouku iz svake utakmice i da ćemo napredovati. Postoje utakmice gde pobeđuješ i utakmice gde učiš - zaključio je Filipovski.

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.