NAJLUĐI MEČ SEZONE! TOMASOVIH HERKULOVSKIH 20 SEKUNDI - BLOKADA, PA KOŠ U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Mega ispustila +17!
Foto: Starsport©

ABA liga, 10. kolo

NAJLUĐI MEČ SEZONE! TOMASOVIH HERKULOVSKIH 20 SEKUNDI - BLOKADA, PA KOŠ U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Mega ispustila +17!

Jedna od najneverovatnihih utakmica sezone

Objavljeno: 21:30h

Partizan je izveo čudo protiv Mege i stigao do pobede 79:77 u 10. kolu ABA lige, a ono što se dešavalo na ovom meču će se dugo prepričavati.

Rašon Tomas je apsolutni heroj crno-belih, jer je najpre izblokirao pokušaj zakucavanja Petruševa na 20 sekundi do kraja, a potom je pogodio koš svega 6 stotinki pre kraja napada Partizana na 6 sekundi pre kraja.

Mega je u preostalih 5 sekundi pokušala trojkom sa pola terena, ali je to bio loš šut.

Kakva je ovo bila drama, bez koje crno-beli očigledno ne mogu u poslednjih nekoliko utakmica.

foto: Starsport©

A delovalo je da je sve bilo rešeno krajem treće četvrtine kada je Mega ponovo uspela da se odlepi na 14 razlike, ali početkom poslednjeg perioda sledi velika serija igrača u crnom dresovima, koji su uspeli da preokrenu i čak povedu 68:65 na nekih 6 i po minuta pre kraja.

foto: Starsport©

Prethodno, u prvom poluvremenu Mega je sjajno otvorila meč, odbrana crno-belih nije znala kako da zaustavi sjajan centarski tandem Petrušev - Simonović, koji su radili šta su hteli pod koševima i doneli čak 17 poena prednosti u jednom trenutku.

foto: Starsport©

Ta prednost je u drugoj deonici porasla skoro do 20 razlike, ali onda dobrih poslednjih nekoliko minuta igrača Partizana predvođenih Pejdžom i Veličkovićem, čime su na poluvreme otišli sa samo 10 poena zaostatka (40:50).

foto: Starsport©

Krenuli su u istom ritmu i početkom treće deonice, te su se primakli na 51:56, ali onda sledi nekoliko sjajnih minuta gostiju, pogađali su trojke iz svih pozicija, te za kratko vreme u finišu treće četvrtine odlaze na 65:51, a Kazalonu opravdano nije priznata trojka s pola terena u poslednjoj sekundi, jer je bilo jasno da nije na vreme izbacio loptu pre isteka vremena.

foto: Starsport©

I onda kao što već rekosmo drama u poslednjoj deonici, crno-beli se potpuno vraćaju u utakmicu, brzo tope prednost mlade ekipe Mege, stižu i do vođstva, a u poslednjem minutu triler.

foto: Starsport©

Mega vodi 77:75, Partizan izjednačuje, a onda Mega kreće u poslednji napad na 40 sekundi pre kraja, zaleteo se Petrušev na zakucavanje, ali odbija ga Tomas, lopta se odbija u ruke igrača Mege, međutim, Novak s obzirom da ističe vreme za napad šutira trojku i promašuje, sledi napad Partizana.

foto: Starsport©

On nije baš najbolje izveden, lopta odlazi u aut od igrača u ružičastim dresovima i sudije kažu da je crno-belima ostalo 6 stotinki da završe napad. Loše su postavili odbranu gosti, lopta stiže do Tomasa skoro na kapici, on se malo približava i gotovo bez ikakve prepreke pogađa kođ na 5 sekundi do kraja i tada rešava pitanje pobednika.

foto: Starsport©

Što se tiče košgetera, crno-bele je sa 22 poena predvodio Miler-Mekintajer, 15 je postigao Pejdž, a 10 Mozli, dok je interesantno meč-viner Tomas ukupno postigao 3 poena, a samo je poslednji koš na meču koji je dao bio iz igre.

foto: Printscreen/aba-liga.com

U redovima Mege dabl-dabl Filipa Petruševa sa 23 poena i 10 skokova, Simonović je bio blizu dabl-dabla takođe pošto je imao 14 poena i 9 skokova na svom kontu, a Jovan Novak je ubacio 10 poena i podelio 5 asistencija.

foto: Printscreen/aba-liga.com
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.