MILICA DABOVIĆ SE PRAVDA POSLE SKANDALA: Nisam rasista! To je bilo iz srca, ja sam neko ko voli!
Foto: Starsport©

pokušala da se opere, ali...

MILICA DABOVIĆ SE PRAVDA POSLE SKANDALA: Nisam rasista! To je bilo iz srca, ja sam neko ko voli!

Ona je otkrila i da se nije slagala ni svojevremeno kada je Danijel Pejdž igrala za reprezentaciju Srbije

Objavljeno:

Milica Dabović, bivša reprezentativka i proslavljena srpska košarkašica, izazvala je šok u javnosti kontroverznom izjavom na Tviteru povodom nove Amerikanke koja je dobila srpski pasoš i zaigrača za srpsku reprezentaciju.

Ivon Anderson je nastupila za Srbiju u "balonu" u dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a to je izazvalo revolt kod bivše kapitenke nacionalnog tima koja osim što je pominjala nacionalnost nove igračice, pominjala je i njenu boju kože, pa je tako okarakterisana kao rasista u javnosti.

Dabovićeva je i nakon toga nastavila da "tvituje" ljuta zbog reakcije koju je dobila u medijima, ali sada posle nekoliko dana "hlađenja" glave, pokušala je da objasni "sporne" stavove.

foto: KSS

- Zbog čega je rasistički? Ja nisam rasista. Igrala sam u 20 zemalja. Mi smo narod koji odmah okrivi nekoga, a ne zna zašto ga krivi. Ja sam ginula za ovu državu, provela 15 godina u reprezentaciji. Volim naš narod i ceo život i sreća je bilo usmereno za igranje za našu reprezentaciju. Sve ove godine koje sam provela u reprezentaciji, za mene je bilo šokantno da pored svih naših devojaka koje nisu pozvane...

Ivon Anderson nije prva Amerikanka koja igra za nacionalnu selekciju. Danijel Pejdž je branila boje Srbije

- Niko nas ništa nije pitao, niti smo smeli da komentarišemo. Nije se uklapala u reprezentaciju. Zašto pored svih naših talenata, dovesti neku crnkinju ili strankinju. Može biti Kinez ili ’švaba’, nebitno je. Namera nije bila takva da bih ja vređala boju kože. Žao mi je što nisam bolje preformulisala. To je bilo sve iz srca, kao i svi moji tvitovi. Bilo je tu ljudi i koji su me podržali. Ja nisam neko ko mrzi, već neko ko voli.

foto: Starsport©

- Devojka ne treba da se oseti povređenom. Mi smo sportisti. Nisam verovala da će sve ovo da izazove ovakav haos, niti da će me proglasiti rasistom.

Jedna Amerikanka (Danijel Pejdž) je i ranije igrala za reprezentaciju

- Kad smo mi čule kad je Amerikanka došla... To je mnogo teška knjiga, ja o tome sada pišem u svojoj knjizi. Kada imate toliko talenata i nisu tu i žao ti je što nisu tu... Žao mi je što se ne radi na toj deci. Ja sam bila vođa te reprezentacije. Gde je košarka? Košarka je propala. Toliko ima trenera koji ne mogu da dođu do izražaja. Ne daje se prostora deci koja mogu da dođu do izražaja.

foto: Dado Đilas

Kritika selektorke tokom takmičenja?

- Ja se ne slažem sa njenim izborima. Ja sam šest godina bila pored nje. Kada me je zvala da igram za reprezentaciju, ja sam joj rekla ’Za tebe ću život da dam, a ne da igram za reprezentaciju’. Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom...

Dabovićeva je na kraju najavila izlazak autobiografije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.