MOĆNI LEJKERSI RAZNELI MAJAMI U 1. MEČU NBA FINALA: Vrelina ostala bez Dragića i Adebaja, Lebron zamalo tripl-dabl!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

MOĆNI LEJKERSI RAZNELI MAJAMI U 1. MEČU NBA FINALA: Vrelina ostala bez Dragića i Adebaja, Lebron zamalo tripl-dabl!

Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu

Objavljeno: 09:01h

Moćno su Lejkersi počeli finalnu seriju u NBA plej-ofu, pregazivši Majami 116:98.

Doduše, posao im je bio daleko lakši posle povreda Gorana Dragića i Bema Adebaja, koji su morali da napuste teren i više se nisu vraćali u igru, pa se čeka da se vidi kog su stepena njihove povrede.

"Jezerdžije" su nokautirali rivala već u prvom poluvremenu uprkos sjajnom otvaranju meča od strane Hita sa 23:10.

Lejkersi su "zategli" odbranu, zatvorili prilaze reketu, te fenomenalnim šutem za tri poena (11/17) demoralisali rivala i sa 55:25 do kraja poluvremena preokrenuli na +17 (65:48).

Kada su Grin i Džejms pogodili trojke na startu trećeg kvartala za +21 (72:51) meč je već tada bio rešen, u 26. minutu susreta.

Dejvis i Hauard nisu imali dostojne rivale u reketu Majamija pa su odveli Lejkerse do maksimalnih +32 (87:55) sredinom trećeg perioda, a Hit je u međuvremenu zbog povreda ostao bez Dragića i Adebaja, a problema sa skočnim zglobom je imao i Batler (dva puta nezgodno stao).

Lejkerse je predvodio u reketu nezaustavljivi Entoni Dejvis sa 34 Poena (11/21 iz igre) uz 9 skokova, 5 asistencija i 3 blokade za 38 minuta na parketu.

Vrhunski nastup imao je i veteran Lebron Džejms kojem je nedostajalo jedno proigravanje za tripl-dabl, meč je završio sa 25 poena (9/17) uz 13 skokova i 9 asistencija.

Dvocifren učinak kod "jezeraša" imali su još Kentevijus Koldvel-Poup koji je 10 od svojih 13 poena ubacio u ključnim trenucima prvog poluvremena, te Deni Grin sa 11 i Aleks Karuzo sa 10 poena.

Najefikasniji u redovima Hita bio je Džimi Batler sa 23 poena uz 5 asistencija, dok je Kendrik Nan sjajno iskoristio povredu Dragića i debakl svog tima te iz drugog plana ubacio 18 poena (8/11) uz 5 skokova. Tajler Hiro je dodao 14 poena.

Drugi meč na programu je u noći između petka i subote, takođe od 3 časa po našem vremenu, a treća u ponedeljak ujutru od 1.30.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.