JOKIĆ MU PRESUDIO: Dok Rivers napustio Kliperse nakon što je doživeo još jedan debakl u plej-ofu!
Foto: Printscreen/www.foxsports.com

nije neočekivano

JOKIĆ MU PRESUDIO: Dok Rivers napustio Kliperse nakon što je doživeo još jedan debakl u plej-ofu!

On je posle eliminacije od Denvera postao jedini trener u istoriji koji je tri puta u karijeri gubio celu seriju u plej-ofu nakon što je njegova ekipa vodila 3-1 u pobedama

Objavljeno: 12:59h

Nikola Jokić i Denver su presudili Doku Riversu. Dugogodišnji trener Klipersa napustio je taj klub posle sedam sezona nakon najnovijeg neuspeha u plej-ofu.

Ekipa iz Los Anđelesa je napravila strašan tim prošle godine i očekivalo se da ove godine bude među najvećim favoritima za titulu, a na kraju su eliminisani u polufinalu Zapadne konferencije od Nagetsa i to nakon što su vodili sa 3-1 u pobedama u seriji.

Bio je to jasan znak da će nekadašnji NBA šampion sa Bostonom napustiti Kliperse, što se i dogodilo tokom noći između ponedeljka i utorka. U saopštenju se navodi da je odluka o rastanku bila zajednička, i trenera i kluba.

- Dok je bio sjajan trener Klipersa, neverovatan ambasador, okosnica franšize u turbulentnim vremenima. Pobedio je jako puno utakmica i postavio temelj za ovu franšizu - govori rekao je vlasnik Stiv Balmer u saopštenju.

Posle eliminacije od Denvera, Rivers je postao prvi trener u istoriji koji je ispustio 3:1 vođstvo u seriji tri puta u karijeri. Prvi put mu se to desilo 2003. kao treneru Orlanda, a drugi put kao treneru Klipersa 2015.

- Hvala navijačima Klipersa što su mi dopustili da budem trener i zbog podrške koja je pomogla da ova franšiza postane pobednička. Kada sam postao trener Klipersa, moji ciljevi su bili stvaranje pobedničkog košarkaškog programa, stvaranje franšize gde će slobodni igrači hteti da dođu i da osvojim titulu. Većinu ciljeva sam ispunio, ali neću ih sve dočekati. Bio je ovo razočaravajuć kraj sezone, ali znam šta ova ekipa može uz vašu podršku. Hvala svim igračima, trenerima i osoblju što smo došli do ove tačke. Najvažnije hvala navijačima. Puno smo prošli zajedno i zahvalan sam zbog svega - napisao je Rivers u oproštajnoj poruci na Tviteru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.