ČOVIĆ: Podmetaće nam i lomiti noge! Obnovili smo tužbu protiv ABA lige! Zvezda ove godine napada vrh Evrolige!
Foto: Starsport©

o svim temama

ČOVIĆ: Podmetaće nam i lomiti noge! Obnovili smo tužbu protiv ABA lige! Zvezda ove godine napada vrh Evrolige!

Čović poručuje i da Bokan nije ispoštovao dogovor koji je napravljen u vezi održavanja Skupštine ABA lige

Objavljeno: 12:40h

Dva dana posle gostovanja predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, u Jutarnjem programu televizije "Prva" našao se i njegov suparnik s Malog Kalemegdana - Nebojša Čović. Tema za razgovor na pretek, počev od poslednjih dešavanja u regionu, preko sukoba večitih rivala i optužbi od strane crno-belih da su Crvena zvezda i FMP u sukobu interesa...

Na konkretno pitanje da li postoji sukob interesa zbog bliskih porodičnih odnosa u vrhu Crvene zvezde i FMP, prvi čovek crveno-belih odgovara kategorički da nikakvih neregularnih radnji - nema. Te da zato nema razloga da se sa Trgovačkog suda u Zagrebu slučaj prebacuje na sud u Lozani.

- Niko nije krio da je FMP bio strateški partner Zvezde u toku onog stečajnog postupka. Ali ovo sad je novi FMP. I za sve ove godine, kad god smo registrovali igrače, niko nikad nije imao primedbe na kakav sukob interesa. Niti se neko žalio da Zvezda i FMP igraju nekakve nameštene utakmice. A to što jedan klub da drugom dvojicu ili trojicu igrača da razigrava - to je politika klubova? I ta personalna rešenja, to je politika klubova - izjavio je Čović u Jutarnjem programu "Prve" televizije.

foto: Starsport©

Ukazuje i na to da je atak na Crvenu zvezdu po pitanju sukoba interesa počeo onog momenta kada je Evroliga odlučila da crveno-beli ostanu u elitnom takmičenju i da je to zapravo "mehanizam Ostoje Mijaiiovića da opravda uloženi novac u Partizan prošle sezone". Podsetio je na dešavanja iz ne tako davne prošlosti…

- Pa ja kad sam bio predsedavajući u sezoni 2017/2018, moj sin je igrao ABA ligu. Je l' i to sukob interesa - pitao je Čović i nastavlja:

- Zoran Tošković (predsednik FMP pr. au) je nebitan, čovek je privremeno tu (posle smrti Predraga Milojevića pr. au). Pogledajte samo bilo koju državnu instituciju i koliko su one opterećene nepotizmom, o čemu mi pričamo.

foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Otkrio je dugogodišnji predsednik Zvezde i da je klub obnovio tužbu protiv Jadranske lige zbog isteka roka za vansudsku naknadu.

- Oni su pojeli vreme vansudske nagodbe, tako da smo mi obnovili tužbu. Posle dešavanja u subotu smo i dopunili tužbu. I u finansijskom smislu. Istekao je rok za vansudsko poravnanje.

Reč-dve i o Skupštini ABA lige koja je ipak održana u izmenjenom obliku. Delimično u petak, delimično u subotu…

- To što se juče i prekjuče desilo nije Skupština, ma šta oni pričali. Dogovorili smo se u petak uveče Domagoj Čavlović i ja s Draganom Bokanom oko toga šta treba da se uradi da to bude Skupština. On (Bokan) to nije ispoštovao. Ovako, iskorišćen je strah manjih klubova da se liga neće igrati.

foto: Starsport©

Malo i o predstojećoj sezoni. Predsednik Crvene zvezde ima velika očekivanja…

- Crvena zvezda je ove sezone napravila respektabilan tim. I otvoreno kažem: Ove sezone napadamo i vrh Evrolige.

S tim što u vrhu i dalje aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige očekuju nove “bočne udare”.

- Pozivam zvezdašku javnost da prate kako će nam podmetatiti i lomiti noge.

Čović na kraju tvrdi i da ne može da dobije finansijski izveštaj ABA lige, pa je otvoreno pitao kako se trošilo 1.700.000 evra od sponzorstva televizije Arena Sport...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.