PARTIZAN I ZVEZDA SU UCENJIVALI: Zašto je otkazana Skupština ABA lige i šta se desilo na poslednjem sastanku?!
Foto: ABA liga

Reč bivšeg direktora

PARTIZAN I ZVEZDA SU UCENJIVALI: Zašto je otkazana Skupština ABA lige i šta se desilo na poslednjem sastanku?!

Sve je to ispričao Čavlović, koji je bio zakazao, pa onda otkazao Skupštinu

Objavljeno: 09:47h

Bivši predsednik ABA lige i aktuelni direktor Cibone Domagoj Čavlović objasnio je zbog čega nije želeo da predvodi Skupštinu regionalnog takmičenja.

On se pre tri dana oglasio dopisom u kom je njegova poruka bila: "Laku noć, ABA ligo".

Za "HRT" je pokušao da objasnio šta je pod tim rečima i generalno postupkom mislio.

- Apsolutno je to istina i stojim iza toga, učinio sam to jer smo jednostavno doveli sami sebe, mi klubovi koji smo vlasnici lige, u situaciju da donosimo neophodne odluke za start Lige sedam dana pre početka sezone što je za jedno takvo takmičenje zaista neodgovorno i neozbiljno. Lični animoziteti su prevladali, došlo je do nekih ucena i sve to je dovelo do toga da smo se našli u pravnoj i administrativnoj blokadi, pa iskreno mislim da još nismo izašli iz nje iako je juče i danas bio sastanak većeg broja klubova, iako se bojim da je sve napravljeno neozbiljno. Sve što je danas odlučeno je šturo i neprecizno izglasano pa nažalost, ima mnogo više rupa za komplikacije u budućnosti. To mi kao Cibona ne želimo da se događa, u budućnosti bi neke odluke mogle da budu osporavane - rekao je Čavlović za "HRT".

Ceo spor nastao je zbog inicijative Partizana da se dokaže sukob interesa između Crvene zvezde i Partizana.

Kako je rekao Čavlović, na njega su vršene ucene i veliki pritisci.

- Tako je, sazvao sam skupštinu u dogovoru s velikom većinom klubova. Ideja je bila da izglasamo sve stvari koje su neophodne da Liga može da startuje, u međuvremenu je stiglo do nekih dopisa, ucena i samim tim, prema mom sazivu te skupštine i prema tekstu u prilogu. Moja ideja je bila, da ako se svi slože, tako napravi i sprovede. Prvo je Partizan poslao dopis kojim je postavio neke uslove, a zatim Zvezda dopis kojim nije priznala način sazivanja skupštine. Tada sam zaključio da nema potrebe da ja tu skupštinu vodim ili da se održi.

foto: Printscreen/Youtube/ABA liga j.t.d.

Da li može klub sa razvojnim klubom da bude u istom rangu takmičenja?

- Nažalost, nije baš istina da ni u jednoj ligi ne postoje razvojni klubovi koji igraju u istom rangu. U velikom broju nacionalnih prvenstava igraju. Bilo je u našem prvenstvu. Ta situacija je neminovna jer postoje klubovi koji imaju toliko novca da mogu da imaju dva ili tri kluba, dok ima onih koji se bore za goli život. Lično, nemam ništa protiv da neko ima i dva kluba ukoliko nema zakulisnih igara i da drugi klub može biti reprezentativan i da zadovoljava kriterijume koje određeno takmičenje traži od njega.

Ona je ipak održana u subotu i došlo je do dogovora, te bi nova sezona u ABA ligi trebalo da počne 2. oktobra.

- Nisam bio zadovoljan načinom kako su se usvojile propozicije takmičenja, to je bitan dokument. Različite stvari mogu različito da se tumače. Taj dokument ne može da se menja posle dva, tri kola. Posle takvog usvajanja ja sam napustio sastanak - zaključio je Čavlović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.