STRAŠAN PREOKRET NAGETSA ZA NASTAVAK SERIJE: Denver je najopasniji kad je otpisan, Jokić i ekipa se vratili iz -16!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

STRAŠAN PREOKRET NAGETSA ZA NASTAVAK SERIJE: Denver je najopasniji kad je otpisan, Jokić i ekipa se vratili iz -16!

Neverovatno su Nagetsi odigrali drugu polovinu treće četvrtine i poslednju deonicu kojom su stigli do pobede i smanjili zaostatak u seriji na 3-2

Objavljeno: 03:37h

Denver je preživeo! Nagetsi su pobedili Kliperse 111:105 u petom meču polufinalne serije Zapadne konferencije i smanjili ukupni rezultat u seriji na 3-2 za ekipu iz Los Anđelesa.

Uspeli su Nikola Jokić i saigrači da izbore šesti meč u seriji i možda su spremni da naprave podvig i preokret kao što su to uradili u prethodnoj seriji protiv Jute.

Epitet junaka meča je poneo Majkl Porter Džunior koji gotovo do minut i po pre kraja nije pokazao ništa na terenu, a onda je usledilo njegovih 90 sekundi. Najpre je pogodio trojku za 105:100, pa posle izgubljene Jokićeve lopte u napadu izblokirao zakucavanje Zubca, da bi nakon skoka u napadu Klipersi promašili trojku, a Porter bio najviši u skoku i izvukao i faul i pogodio oba slobodna bacanja za 107:100 na pola minuta pre kraja.

On je pogodio i ostala 4 slobodna bacanja do kraja kojima je zapečatio pobedu svoje ekipe.

A delovalo je u jednom trenutku kao da je sve izgubljeno za Denver kada su u trećoj deonici Klipersi stigli do čak 16 poena prednosti, koja je istopljena pre svega zahvaljujući sjajnom Džamalu Mareju.

Defanzivno su Nagetsi bili više nego dobri (i protiv Džeza su najbolji u tom segmentu igre bili u četvrtoj utakmici), ali napad im je praktično na pravi način proradio tek negde pred sam kraj treće četvrtine. Moris i Mari su tada ušli u solidan šuterski ritam, uspeli su da od -15 na kraju treće četvrtine stignu samo na -7, a onda uz nekoliko dobrih poteza njih dvojice, Portera Džuniora i Plamlija (zakucavanje posle ali-upa) uspeli su da smanje i na 82:80.

Montrezl Harel postigao je veoma važne poene posle toga, a i na drugoj strani terena radio je sve kako Jokić i drugari ne bi postigli poene, pa je čak u nekim momentima posezao i za prekomernim korišćenjem sile nad srpskim asom, koga to nije pokolebalo na liniji slobodnih bacanja odakle je ponovo smanjio na svega jedan posed razlike.

A onda, Džamal Mari je pogodio u stilu Dejana Bodiroge protiv Argentine od tablu gotovo iz očaja, da bi posle još jedne dobre odbrane Nagetsa lopta došla do Nikole Jokića, koji je upotpunio "kambek" trojkom preko ruke, bio je hladan kao špricer.

Bila je to prva prednost Nagetsa ove večeri, da bi na tri i po minuta do kraja novom trojkom Jokića otišli na 102:96 i delovalo je da su Nagetsi na putu da osiguraju pobedu, ali su upali u prazan hod, sa ishitrenim šutevima iz teških pozicija što su Klipersi iskoristili da priđu na samo koš razlike.

Nikola Jokić je upisao dabl-dabl učinak od 14 skokova i 22 poena uz 4 asistencije. Efikasniji poenterski je bio Marej sa 26 poena uz 8 skokova i 7 asistencija, Milsep je ubacio 17, Moris 12, Grent 10, a pomenuti meč-viner Porter svih 7 u poslednjih 70 sekundi.

U redovima Klipersa prvo ime je bio Kavai Lenard sa 36 poena i 9 skokova, dok je 26 upisao Pol Džordž uz po 6 uhvaćenih lopti i asistencija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.