DENVER MORA DA PREŽIVI SLEDEĆI DAN: Situacija u klubu Nikole Jokića je dramatična... Samo jedna stvar je u glavi!
Foto: AP

analiza

DENVER MORA DA PREŽIVI SLEDEĆI DAN: Situacija u klubu Nikole Jokića je dramatična... Samo jedna stvar je u glavi!

I pored svih slabosti, Nagetsi su u imali priliku da se potpuno vrate u meč

Objavljeno:

Uprkos porazu u četvrtom meču od Los Anđeles Klipersa 96:85, Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, veruje da njegov tim još uvek nije rekao poslednju reču u polufinalu Zapadne konferencije. Tim iz „Grada anđela“ vodi u seriji 3:1 i nalazi se na pobedu od prolaska u narednu rundu.

Denver je bio u identičnoj situaciji u prvom kolu protiv Jute. Džezeri su imali 3:1, ali je tim iz Kolorada vezao tri trijumfa i izborio mesto u polufinalu konferencije.

„Moramo da primenimo recept kao i protiv Jute. Ne treba da razmišljamo da nam trebaju tri pobede, nego u glavi treba da nam bude utakmica broj pet. Da „preživimo“ sledeći dan i onda razmišljamo o eventualnom šestom meču. Korak po korak. Sada su drugačije okolnosti. Klipersi su sjajan tim i u odbrani i u napadu. Međutim, mi smo mnogo puta bili otpisani i našli smo snage da se vratimo. Verujem da to možemo i sada da uradimo, ako budemo skladna grupa“, rekao je Meloun.

U četvrtom meču Denver je postigao samo 85 poena. Posebno su bili neefikasni u prvoj četvrtini, kada su ubacili samo 12 poena.

„Imali smo loše procente šuta. Ukupno 39 posto, za tri poena 33 posto. Kada tome dodate 17 izgubljenih lopti jasno je zašto je izostala bolja produktivnost u napadu. Očekivali smo veći učinak od Mareja, ali su ga jurili po celom terenu. Smenjivali su se na njemu Beverli, Pol Džordž i Lenard. Džamal se trudio, imao i sedam asistencija, ali nam u ovoj situaciji treba njegova veća košgeterska produktivnost“, analizirao je Meloun.

I pored svih slabosti, Nagetsi su u imali priliku da se potpuno vrate u meč

„Imali smo sjajan period u meču na kraju druge i početkom treće četvrtine kada smo nadoknadili 18 poena minusa. Čak ni deset razlike za Kliperse na startu poslednje deonice, nije bilo nedostižno. Jednostavno nismo mogli ništa da pogodimo u napadu. Kao i finišu trećeg meča, promašili smo mnogo otvorenih šuteva. Moramo ovo što pre da zaboravimo i da pokušamo da popravimo stvari u petoj utakmici“, zaključio je Meloun.

(Espreso.co.rs/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.