Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/danimonti77

Neverovatan tekst

Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)

Novinar čuvenog magazina "Rolling stone" je napisao tekst o tome kako je u stvari košarka koju je igrala jugoslovenska reprezentacija s kraja 80-tih i početka 90-tih na kraju pobedila
Objavljeno: 13:55h

Reč je o verojatno najuticajnijoj ekipi u poslednjih 25 godina na svetu.

Zaboravite Džordanove Bulse, Sparse, Lebronove timove i Voriorse - Jugoslavija je zaslužna za modernu košarku kakva se igra danas - piše Hoking i objašnjava da je košarka fascinantan sport između timskog i individualnog.

foto: AP

- Nije to fudbal u kome jedan igrač ne može sam doneti svetsku titulu (pogledajte primere Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a nije ni individualni poput tenisa u kome zavisite samo od sebe. Košarka je tačno između individualizma i kolektivizma. Pet igrača je dovoljno za timsku igru, a jedan igrač može imati ogroman uticaj na utakmicu.

Tako da jedan Majkl Džordan ne može sam osvojiti titulu, ali može doći jako blizu. Čak i najvećoj zvezdi poput Džordana bili su potrebni igrači kao što su Pipen i Toni Kukoč.

foto: AP

Autor teksta navodi i velike razlike između evropske i američke košarke.

- Postoje temeljne filozofske razlike između evropske i američke košarke. Evropskoj košarci je oduvek prioritet timski rad i marljivost, a američka igra je individualizam i zabava. Evropska košarka oslanja se na osnove, a američka na fiziku i sirovi talent. Evropska igra je samokontrola, a američka samoizražavanje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.