Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/danimonti77

Neverovatan tekst

Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)

Novinar čuvenog magazina "Rolling stone" je napisao tekst o tome kako je u stvari košarka koju je igrala jugoslovenska reprezentacija s kraja 80-tih i početka 90-tih na kraju pobedila
Objavljeno: 13:55h

Kada čujete reč "Drim tim" prva asocijacija je uvek čuvena selekcija SAD sa Olimpijskih igara 1992. godine, dok občno kada se govori o evropskom "drim timu" svi se slažu da je to bio tim Jugoslavije s kraja 80-tih i početka 90-tih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do susreta te dve ekipe na Olimpijskim igrama nikada nije došlo usled rata koji se dogodio na prostorima bivše SFRJ zbog čega i mnogi danas žale, a kako je do početka OI u Riju ostalo svega nekoliko dana, Amerikanci su se prisetili toga i u jednom autorskom tekstu izneli stav koji je apsolutno iznenadio svet.

Novinar čuvenog magazina "Rolling stone", Tom Hoking, napisao je tekst pod naslovom "Zašto najvažnija olimpijska košarkaška ekipa nije bio Drim tim" i u njemu objasnio zašto je to bila jugoslovenska reprezentacija na primeru današnje košarke, pre svega Golden Stejt Voriorsima.

foto: Profimedia

- Američki Drim Tim je na Igrama 1992. godine u Barseloni razbijao protivnike u proseku sa 43,8 poena razlike, ali to nije ekipa koja nas zanima. Pišemo o najvećem timu koji to nikad nije bio, timu koji se raspao pre tih Igara i jedinoj reprezentaciji koja je mogla namučiti Amerikance - jugoslovenska selekcija iz 1992. godine koja nikad nije zaigrala zajedno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.