Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/danimonti77

Neverovatan tekst

Ameri priznali: Naš Drim tim nije najbolja ekipa u istoriji, nego tim zemlje raspadnute u krvi! (FOTO) (VIDEO)

Novinar čuvenog magazina "Rolling stone" je napisao tekst o tome kako je u stvari košarka koju je igrala jugoslovenska reprezentacija s kraja 80-tih i početka 90-tih na kraju pobedila
Objavljeno: 13:55h

Američki Drim tim 1992. godine je ekipa sastavljena od najvećih igrača koji su ikada zajedno kročili na teren. Oni su bili tim sastavljen iz delova, a Jugoslavija isto to, ali i mnogo više.

Imali su briljantne pojedince - Petrovića potencijalnu NBA zvezdu, eksplozivnog strelca čija je karijera tragično prekinuta u saobraćajnoj nesreći 1993. godine, Kukoč je bio jedinstven igrač koji je mogao braniti i napadati bilo koju od pet pozicija. Tu je bio i Divac koji je promenio ulogu centra i napravio veliki uticaj na NBA ligu, ali i na napad svoje ekipe kao odličan razigravač.

foto: Profimedia

No, oni su bili i savršen tim. Pogledajte snimke njihovih utakmica s, recimo, Svetskog prvenstva 1990. godine. To je neverovatno, kao da gledate stare snimke današnjih Voriorsa. Golden Stejt zavisi od sjaja svojih zvezda, ali još više od načina na koji oni igraju zajedno kao ekipa. Jugosloveni su činili isto to - u napadu su delili loptu zapanjujućom brzinom i složene akcije završavali brzo i elegantno. U odbrani su rotirali lako i učinkovito, a njihovo uništavanje suparnika nije proizilazilo iz brzine i jačine, već iz discipline i međusobnog poverenja.

Bili su vrhunac evropskog pristupa košarci i ne čudi što je ovaj pristup pronašao svoj put u NBA ligi tokom poslednje dve decenije, jer američka košarka nije mogla napredovati nakon Drim tima. Od toga nije moglo bolje. Već Drim tim 2 je bio sastavljen od igrača koji nisu mogli upasti u prvi Drim Tim, a sve kasnije američke reprezentacije su bile još lošije pa se na kraju dogodilo nezamislivo - nije osvojeno olimpijsko zlato 2004. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.