JUTA UNAKAZILA DENVER I POVELA: Užasna partija Nagetsa, Jokić ispod proseka - ovo je bilo pravo iživljavanje!
NBA LIGA, PLEJ-OF: DENVER NAGETS - JUTA DŽEZ, Foto: Profimedia

nba liga, plej-of

JUTA UNAKAZILA DENVER I POVELA: Užasna partija Nagetsa, Jokić ispod proseka - ovo je bilo pravo iživljavanje!

Sva dešavanja sa večerašnjeg meča pratili ste uz "lajv-blog"

Objavljeno: 00:36h

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Jute Džez rezultatom 124:87 u trećem meču plej-of serije u NBA ligi.

Ekipa Jute je preokrenula na 2:1 u pobedama i fale joj još dva trijumfa do plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

Nikola Jokić je odigrao dobar meč i za skoro 32 minuta na terenu uspeo da potigne poena 15, uz 5 skokova i asistencija

Što se meča tiče Juta je od starta krenula silovito i vrlo brzo stekla ogromnu prednost najviše zahvaljujući sjajnoj roli Rudi Gobera koji je bio glavni pokretač "Džezera". Društvo mu je pravio Donovan Mičel, kao i Konli koji je bio maestralan u prvom poluvremenu na šutu za tri poena.

foto: AP

Juta je gradila svoju prednost lako i brzo, pa je u jednom trenutku na semaforu bilo i više od 20 poena razlike.

U timu Denvera se jedino istakao Džamal Marej koji je u prvom delu bio na istoj talasnoj dužini sa Jokićem, ali kada se učinilo da se Nagetsi polako bude iz noćne more, usledio je kraj poluvremena i rezultat od 59:42.

Nastavak je otvorio Jokić trojkom, međutim, to je razbesnelo Konlija koji je sa dva projektila uzvratio istom merom i ponovo odveo Jutu na velikih 72:50.

Ali, onda je opet usledio tajfun Jute koja je na krilima tria Gober - Konli - Mičel uspela da ode i na više od 30 poena razlike. Treća deonica je završena rezultatom 98:64, a Juta nije želela da se tu zaustavi, pa je i u poslednjoj četvrtini nastavila da urniše protivnika.

Uostalom, činilo se da je Juta želela do kraja da ponizi Denver i postigne što više može poena i nijednog trenutka ne uspori ubitačan tempo koji je diktirala gotovo od starta utakmice.

foto: AP

Na kraju, Juta je slavila izuzetno ubedljivo, a što se tiče strelaca Gober je ubacio 24 poena uz 14 skokova, Konli je zahvaljujući nestvarnom šutu za tri poena postigao 27, a sjajni Mičel je meč završio sa 20 poena.

U poraženoj ekipi osim Jokića, vredan pomena bio je i Džamal Marej koji je uspeo da postigne svega 11 poena.

Naredni susret igra se u noći između nedelje i ponedeljak (03:00), a pobednik ove serije će se u narednoj rundi plej-ofa sastati sa boljim iz duela Los Anđeles Klipersa i Dalas Maveriksa, gde je takođe 1:1 u seriji.

Sva dešavanja sa večerašnjeg meča pratili ste uz "lajv-blog".

42. minut - Ostalo je još gotovo šest minuta do kraja, a Juta vodi 102:76. Denver će morati da da sve od sebe kako bi već za dva dana sustigao prednost izuzetno "napaljene" Jute koja sigurno neće stati na ovome, već će joj ovo biti dodatni motiv da potvrde ovu fenomenalnu partiju.

foto: AP

III ČETVRTINA: DENVER - JUTA 64:98

36. minut - Što bi se reklo, Juta "vraća na fabrička podešavanja" Denver. 98:64 na kraju treće deonice za "Džezere" koji su iskalili bes na zbunjenoj ekipi Majka Melouna. Trio Gober - Konli - Mičel je ubacio skoro 70 poena i to dovoljno govori o nemoći Nagetsa. Jokić je usamljen u svom timu sa 15 poena, 6 asistencija i 5 skokova.

28. minut - Rapsodija Konlija se nastavlja! Juta vodi sa ogromnih 72:50 i čini se da je Denver već sada izgubio ovaj meč. Jokić je odmah po nastavku ubacio trojku i zabeležio svoj 15. poen, međutim, nedovoljno za bilo kakav pomak u igri njegove ekipe.

II ČETVRTINA: DENVER - JUTA 42:59

24. minut - Gotovo je prvo poluvreme u Orlandu! Juta vodi protiv Denvera rezultatom 59:42. Gober je uspeo da upiše 20 poena uz 11 skokova, Konli je ubacio čak 4 trojke iz toliko pokušaja i trenutno je na 14 koševa, dok je Mičel malo pao i stao na 9 poena. Sa druge strane Jokić je ubacio 10 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Džamal Marej na isto toliko poena uz po jedan skok i asistenciju više.

22. minut - Nekoliko boljih minuta za Denver. Jokić je stigao do 10 poena, ali prosto je nemoguće odbraniti se od Gobera koji je već stigao do dabl-dabla sa 20 poena i 10 skokova. Veliku prednost ima Juta od čak 20 koševa razlike, tako da Meloun u pauzi mora dobro da očita bukvicu igračima i motiviše ih za nastavak susreta ukoliko žele da se vrate u susret.

15. minut - Nastavlja se teror Jute, vode sa ubedljivih 34:16 na početku druge četvrtine. Konli je sjajnom igrom došao do 9 poena, dok je Jokić i dalje na svega dva poena za provedeno vreme na terenu.

I ČETVRTINA: DENVER - JUTA 14:25

12. minut - Prilično je impotentan Denver u prvoj četvrtinu. Juta to koristi i ima +11 na krau prvog dela igre. Gober ima 11 poena, Mičel 6, dok je na drugoj strani najefikasniji Marej sa 7 koševa, a Jokić je ubacio svega 2 poena.

4. minut - Donovan Mičel i Rudi Gober muče izuzetno lošu odbranu Denvera i na njihovim krilima Juta ima prednost od 11:5 na startu meča. Marej je postigao sve poene za Nagetse, to znači da se Jokić još nije upisao u strelce.

22.15 - Počela je treća utakmica plej-of serije između Denver Nagetsa i Jute Džez.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.