NE MOŽEMO MI SA SRBIMA, NEMAMO TOLIKO PARA, NI IGRAČA! Rađa bez dlake na jeziku o srpskoj i hrvatskoj košarci!
Foto: Filip Plavčić

iskreno

NE MOŽEMO MI SA SRBIMA, NEMAMO TOLIKO PARA, NI IGRAČA! Rađa bez dlake na jeziku o srpskoj i hrvatskoj košarci!

Legendarni košarkaš ističe da u Hrvatskoj klubovi dovode prosečne strance jer nemaju mlade igrače

Objavljeno:

Legendarni Dino Rađa ponovo je govorio o razlici između srpske i hrvatske košarke, odnosno, uspehu naših reprezentacija i klubova i lošim rezultatima hrvatskog nacionalnog tima i klubova.

Od kada je uspostavljena ABA liga 2002. godine hrvatski klubovi su tek 2 puta uspeli da osvoje ovo takmičenje, dok su srpske ekipe čak 13 puta podizale ovaj trofej.

Kako i sada stvari deluju čini se da će ponovo velika borba da se vodi između Partizana, Zvezde i Budućnosti za titulu u ABA ligi, dok su Cibona, Zadar i novopridošli Split ponovo predodređeni za epizodne uloge u narednoj sezoni.

foto: Filip Plavčić

- Naši klubovi ne mogu da se bore protiv ostalih u ABA, pre svega sa srpskim, koji već godinama dominiraju. Mi nemamo toliko para da bismo nešto uradili, kao Zvezda i Partizan. Problem je i što nema dovoljno mladih igrača, pa se dovode prosečni stranci - rekao je Rađa za "Srpski Telegraf" uz poruku da će teško doći do promene u konstelaciji snaga.

Član NBA Kuće slavnih se potom osvrnuo i na reprezentacije koje beleže različite uspehe, odnosno neuspehe, jer Hrvati čekaju na medalju još od Eurobasketa 1995. u Atini.

- Mi dosta zavisimo od NBA igrača, a oni poslednjih godina nisu bili uspešni, iz različitih razloga. Međutim, taman kada smo krenuli nekom dobrom putanjom, počela je korona. Trebalo je da budemo i domaćini kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali se to sad sve pomera - rekao je Rađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.