VUJOŠEVIĆ ZA ESPRESO: Niko nije odmah bio dobar trener, navijam za Šćepanovića!
Duško Vujošević, Foto: Starsport©

EKSKLUZIVNO

VUJOŠEVIĆ ZA ESPRESO: Niko nije odmah bio dobar trener, navijam za Šćepanovića!

- Poenta je da niko od nas koji smo postali značajni treneri Partizana nije odmah bio dobar i iskusan trener - ističe legendarni trener

Objavljeno: 14:03h
Blažo Komnenić

"Šćepanović će biti novi Duško Vujošević", rekao je nedavno predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Upravo zato pozvali smo najtrofejnijeg trenera u istoriji crno-belih da nam kaže šta misli o novom strategu na klupi Partizana i analizira akutelnu situaciju u njegovom nekadašnjem klubu.

Vujošević je istakao da Šćepanović ima potencijal, ali da je nepohodno da mnogo radi na sebi i maksimalno se posveti trenerskom pozivu, ukoliko želi da postane veliki stručnjak.

- Šćepanović je bio veliki igrač i reprezentativac Jugoslavije. Dok je igrao veoma dobro je razumeo igru, a na nekim utakmicama koje je samostalno vodio kao trener vidim da je dobro reagovao na dešavanja na terenu i donosio prave odluke. Bio je u kratkom vremenu trener Budućnosti i nadam se da je u tom periodu video šta mu sve nedostaje da bi bio prvi trener. Takođe se nadam da je u ovom periodu dok je bio pomoćni trener radio na sebi da to nadoknadi - rekao je Dule Vujošević za Espreso.co.rs i dodao:

foto: Starsport©

- Poenta je da niko od nas koji smo postali značajni treneri nije odmah bio dobar i iskusan trener. Sve nas je neko pustio da to postanemo. Uprava, navijači, igrači moraju da stanu iza njega, a Šćepanović mora da promeni način života i totalno se posveti poslu i terenu. On je partizanovac, što je vrlo važno i ako hoće da se bavi ovim poslom mora da bude maksimalno profesionalan, jer posle igračke karijere kakvu je imao ne bi trebalo da pristane da bude prosečan trener. Ja navijam da se, u neku ruku rizčan potez, pokaže kao uspešan.

Druga stvar koja je obeležila prethodni period u Partizanu jeste dolazak Nemanje Dangubića. Bivši košarkaš Crvene zvezde se odlučio na veoma hrabar potez, a Vujošević ističe da je Dangubić veliki partizanovac i da je prirodno bilo da završi u Humskoj.

- Znam da je Nemanja partizanaovac. Svojevremeno je okolina uticala da na njega da ode u Zvezdu, što mi je mnogo neprirodnije u odnosu na ovaj potez na koji se sada odlučio. Mislim da će Dangubić prihvatiti svoju ulogu i da će imati koristi od Partizana, kao što će Partizan imati od njega.

Crno-belii su zadržali okoscnicu tima i pokušaće da ponove igre iz prethodne sezone, a kao protivnika će imati veoma snažan tim Crvene zvezde, koji je doveo veliki broj kvalitetnih igrača. Vujošević je svestan snage crveno-belih, ali ističe da Partizan uvek mora da ima najviše ambicije.

- Partizan je bio u situaciji da ove sezone osvoji sve što je mogao, ali ga je u tome sprečio koronavirus. Situacija se bitno promenila i Zvezda i zvezdaši, u koji ubrajam i vrh aktuelne vlasti, videli su na osnovu iskustva iz prethodne sezone da Partizan i ovakav nije za potcenjivanje, pa su zbog toga obećali da će uložiti velika sredstva kojim se dovode značajna pojačanja, pa je sigurno da je Zvezda u velikoj prednosti. Partizan uvek mora da ima velike ambicije i ne sme ništa a priori da gleda kao nemoguće, ali moramo biti realni. Ja sam uvek pričao da Partizan ili treba da stvara tim koji će biti prvi ili da ima tim koji će biti prvi. On mora da sa najvećim ambicijama da teži ka tome da stvori tim koji će kada konstrukcija ove Zvezde bude oslabljena ili padne da iskoristi momenat. Bez amnestije na obaveze prema trenutnom rezultatu, Partizan mora spreman dočekati prirodni pad Crvene zvezde, koji će sigurno doći - zaključio je Duško Vujošević u razgovoru za naš portal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.