DIJAMANTIDIS: Najgori trener posle Željka Obradovića? Duško Ivanović! Jasikevičijus je najveći pijanac!
Foto: EPA/Toni Albir

kakav intervju

DIJAMANTIDIS: Najgori trener posle Željka Obradovića? Duško Ivanović! Jasikevičijus je najveći pijanac!

Legendarni grčki košarkaš je odgovorio na neka prilično škakljiva pitanja

Objavljeno:

Legendarni Dimitris Dijamantidis otkrio je neke tajne o bivšim saigračima iz karijere, ali i trenerima sa kojima je sarađivao u Panatinaikosu.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena je tri puta bio šampion Evrolige za "zelenima" i imao je priliku da u karijeri igra i sarađuje sa najvećim imenima "magične igre pod obručima".

U podkastu "betarades.gr" odgovarao je na brojna pitanja, a posebno je bilo interesantno kada su ga pitali koji je najgori trener s kojim je sarađivao nakon odlaska Željka Obradovića iz PAO-a.

- Duško Ivanović - ispalio je odmah Dijamantidis.

Dimitris Dijamantidis
Dimitris Dijamantidisfoto: Saša Pavlić Koky

Otkrio je i priču o najvećem 'prozivanju' u koje se upustio.

- To je bilo sa mojim saigračem Romejnom Satom, kada je igrao u Sijeni. To što sam mu rekao ne mogu da ponovim. On je sjajan igrač, ja sam bio kriv. Kada je došao u Panatinaikos video sam koliko je on sjajan momak, tako da sam zažalio. On je sjajan van terena, odličan je momak, a na terenu vas skroz transformiše. Zato želite baš da ga pobedite i onda pokažete sebe na drugačiji način.

Protiv koga je mrzeo da igra?

- Baskonija. Njih nismo mogli da pobedimo. Što se tiče igrača, to je Arvidas Mačijauskas. Njega nismo mogli da čuvamo. Nismo želeli da gubimo od njega, ali smo gubili, jer nismo znali šta da radimo.

foto: EPA/Andrej Cukić

Najveći "pijanac"?

- Šarunas Jasikevičus.

Sa kime je želeo da bude saigrač?

- Huan Karlos Navaro.

Najbolji grčki igrač? - Vasilis Spanulis. Nik Kalates i Kostas Slukas. Ne nabrajam Janisa Adetokumba jer je on na nivou van ove diskusije.

foto: EPA

Sa kim je imao najbolju hemiju? - Nije to bio sam jedan igrač. To su Stefan Lazme, Džejms Gist, Majk Batist, Šarunas Jasikevičus. Imao sam dobru hemiju i sa Spanulisom, Fragiskosom Alvertisom. Sve u svemu, u Panatinaikosu je vladala dobra hemija jer smo se svi međusobno poznavali.

Najbolje akcije koje je izveo u karijeri? - Trojka za pobedu protiv Francuske 2005. na Evrobasketu, u polufinalu. Sa Panatinaikosom, blokada nad Aleksom Akerom u finalu grčkog prvenstva 2007.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.