Jokića sam naučio svašta, ali je on imao nešto što nisam mogao da ga naučim!
Foto: Starsport©

Milojević o svom najboljem učeniku

Jokića sam naučio svašta, ali je on imao nešto što nisam mogao da ga naučim!

Mladi stručnjak se sprema da i on kao njegov nekadašnji učenik ode u najjaču ligu sveta

Objavljeno:

Dejan Milojević je posle 8 godina na mestu prvog trenera napustio Mega Bemaks, a u četvrtak mu je priređen spektakularni oproštaj revijalnom utakmicom između sadašnje ekipe i igrača sa kojima je sarađivao tokom boravka u klubu.

Među prisutnima je bio i Nikola Jokić, svakako najveće ime s kojim je sarađivao i za čiji je razvoj itekako zaslužan upravo Milojević.

O najboljem NBA centru i članu Denvera, Milojević je govorio u Jutarnjem programu na TV Prva.

foto: Starsport©

- Joka je napravio neverovatne stvari i tek će napraviti. Od prvog momenta sam video kakav je igrač. On je imao stvari koje nisam mogao da naučim. Ja sam Nikolu naučio svašta, ali on je imao ono što se ne može da se nauči. Košarkašku inteligenciju, sposobnost dodavanja, i donošenje odluke u pravo vreme - rekao je Milojević.

Doskorašnji trener Mega Bemaksa dodaje:

- Vi možete da otvorite malo igraču vidike, ali da ga naučite kada je pravi trenutak za neki potez, to je teško, a Nikolu to nije trebalo učiti.

foto: Starsport©

Milojević ima više opcija i kako ističe, kada se završi NBA sezona videće šta i kako.

- Istina je da me nekoliko klubova želi. Prvo da se završe NBA sezone, da vidimo ko će gde biti i ako se oslobodi mesto u tim klubovima koji me žele. Naravno i ako dobijem ulogu koja me ispunjava. Brojeve koje smo u Megi napravili su fantastični. Ne želim da budem lažno skroman, Mega je za ovih osam godina dala 10 NBA košarkaša. Partizan je u istoriji dao 13, a Zvezda i FMP oko pet. Ne želim nikoga da unizim, ali ne treba biti ni lažno skroman. Mene u SAD više gledaju kao koledž trenera i više me cene, nego ovde u Evropi - rekao je Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.