10 KLUBOVA IZ EVROLIGE ZAJEDNIČKI SE OGLASILI O ISTUPANJU PANATINAIKOSA: Nećemo to tolerisati!
Dimitris Janakopulos, Foto: Printscreen/dpg7000

odbrusili janakopulosu

10 KLUBOVA IZ EVROLIGE ZAJEDNIČKI SE OGLASILI O ISTUPANJU PANATINAIKOSA: Nećemo to tolerisati!

Ovo je njihov zajednički stav po pitanju odlaska grčkog velikana iz takmičenja

Objavljeno:

Deset klubova Evrolige je odgovorilo Panatinaikosu i njegovom sada već bivšem gazdi Dimitrisu Janakopulosu na zahtev za pokretanje postupka za istupanje iz tog takmičenja zbog nezadovoljstva koji "zeleni" imaju od strane Evrolige.

Pre nekoliko dana je kao bomba odjeknulo pismo, a ove subote je 10 klubova koji imaju potpisanu desetogodišnju A licencu su reagovali saopštenjem od 6. tačaka u kome iznose svoj stav.

1. Svih 10 klubova, bez izuzetka, veruju u zajednički projekat Evrolige i nastavljaju da veruju u njega.

2. Klubovi ostaju ujedinjeni i složni, jer su uspeh ostvarili zahvaljujući tom zajedništvu.

3. Pozitivni razvoj Evrolige u poslednjih 20 godina, a posebno u poslednjoj deceniji, samo je ojačao uverenje i odlučnost ove grupe da nastavi da gradi na krilima uspeha i podiže evropsku košarku na još jedan viši nivo. Ovaj rast je izuzetan u pogledu dosega, svesti i praćenja Evrolige, ali i ekonomije oko nje. Ovo je privuklo brojne poslovne partnere u ekosistem Evrolige koji ovo ovo vide kao savršeno sredstvo za postizanje dodatnog rasta za njihove organizacije.

4. Od 2000. godine licencirani klubovi Evrolige uspostavili su najviše standarde integriteta. Oni uključuju finansijske, regulatorne, transparentne, disciplinske i službene aspekte, da napomenemo samo one koji su dovedeni u pitanje. Takvi standardi upravljanja mogu se uporediti samo sa standardima najboljih sportskih organizacija na svetu.

5. Evroliga, prema svim projekcijama i analizama, i dalje uživa ogroman potencijal za budući rast. Klubovi su i dalje u potpunosti odlučni da nastave sa svim potrebnim koracima kako bi podigli evropsku profesionalnu klupsku košarku na viši nivo i podigli najkvalitetnije takmičenje na kontinentu do sve većih baza navijača.

6. Svi klubovi izražavaju čvrstu želju da Panathinaikos Atina nastavi putem Eurolige, jer je klub sastavni deo ovog poduhvata u poslednjih 19 godina. Međutim, ponovljena teška i neosnovana kleveta g. Janakopulosa neće se tolerisati. Klubovi će preduzeti sve radnje za koje smatraju da su potrebne da zaštite ugled i integritet svojih kolektivnih i individualnih svojstava i da obezbede da klub u potpunosti ispunjava svaku obavezu na koju se obavezao kao član grupe.

To su tačke koje se navode u saopštenju koje je potpisalo 10 klubova Evrolige: Efes, Olimpija Milan, CSKA Moskva, Barselona, Real Madrid, Fenerbahče, Baskonija, Makabi, Olimpijakos i Žalgiris.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.