EFEKAT POSLEDNJEG PLESA: Majkl Džordan je bio bog uz koga sam prolazio kroz mračne trenutke odrastanja bez oca!
Lebron Džejms kao kinac sa Majklom Džordanom, Foto: Printscreen/Youtube/PHP

Iskreno šta je osećao

EFEKAT POSLEDNJEG PLESA: Majkl Džordan je bio bog uz koga sam prolazio kroz mračne trenutke odrastanja bez oca!

Lebron je ispričao kakav je uticaj na njegovo odrastanje imalo to što je gledao Džordanove utakmice

Objavljeno:

Ako ijedan košarkaš ima šansu da dostigne, pa i nadmaši veličinu Majkla Džordana, to je svakako Lebron Džejms. Superstar Lejkersa s nestrpljenjem očekuje vesti o nastavku NBA sezone kako bi mogao da nastavi svoj lov na četvrti šampionski prsten, kojim bi se približio Džordanovoj šestici.

Za to vreme je, kao i svi zaljubljenici u košarku tokom pandemije gledao s pažnjom najpopularniju seriju trenutno na svetu "Poslednji ples" o Majklu Džordanu. U razgovoru za "The Uninterrupted" prokomentarisao je dokumentarac i ispričao kakvu je ulogu pojava Majkla Džordana igrala u njegovom detinjstvu.

- Kad je košarka u tebi, nikad ne odlazi i dovoljna je sitnica da te pokrene. Gledao sam poslednje epizode i poželeo odmah da igram, bilo gde. Takav efekat "Posljednji ples" ima na sve nas košarkaše. Sećam se da sam poslednje finale Bulsa gledao kao 14-godišnjak i divio se Džordanu kako je i s 35 godina i dalje najbolji na svetu - rekao je Lebron.

Džejms je rekao da mu je Džordan kao detetu bez oca bio najveća zamisliva inspiracija.

- Odrastao sam u Ejkronu i uz sve što sam prolazio kao dete s jednim roditeljem, tražio sam inspiraciju gde god sam mogao. A crpio sam je iz vrhunskih sportista ili muzičara, zbog njih si stvarno verovao da možeš da budeš šta god poželiš. Ali od svih njih, Džordan je bio taj bog, anđeo poslat s neba, kog sam koristio da prođem mračne trenutke koje sam imao odrastajući bez oca. Kad bih gledao Džordana, to bi mi davalo novi dašak života, osećao sam kao da se mogu izvući iz bilo koje situacije - ispričao je Lebron.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.