UOPŠTE NIJE IMAO TEMPERATURU: Jedan od najvećih mitova o Džordanu je laž! Otkrivena prava istina o "flu game"!
Majkl Džordan je odigrao bolestan čuvenu utakmicu finala NBA lige, Foto: Profimedia

On je pljunuo u picu

UOPŠTE NIJE IMAO TEMPERATURU: Jedan od najvećih mitova o Džordanu je laž! Otkrivena prava istina o "flu game"!

Posle 23 godine se saznalo šta se zapravo dogodilo noć pred čuvenu utakmicu koju je Džordan odigrao bolestan

Objavljeno:

Jedan od najslavnijih trenutaka karijere Majkla Džordana bila je tzv. "flu game", peta utakmica finala 1997. godine. Džordan je bio vidljivo bolestan, ali je svejedno ubacio 38 poena, među kojima i ključnu trojku 25 sekundi pre kraja za vođstvo 88:85, koje su Bulsi do kraja sačuvali. Kad se sve završilo, srušio se u naručje Skotija Pipena, koji mu je pomogao da ode do svlačionice.

Tada je bilo opšteprihvaćeno da je Džordan imao grip i temperaturu od simboličnih 38 stepeni, s obzirom na 38 postignutih poena, zbog čega je utakmica ostala poznata kao "flu game". Ali u poslednjim epizodama dokumentarca "Poslednji ples" Džordan je otkrio da uopšte nije imao grip.

Ispostavilo se da je jedno od najvažnijih poglavlja u stvaranju mitologije o Majklu Džordanu upravo to - mit. A istina je da mu je bilo jako loše, samo je razlog bio drugi - trovanje hranom.

Džordan je ispričao kako se s trenerom Timom Groverom i ličnim pomoćnikom Džordžom Kelerom družio u hotelskoj sobi u "Solt Lejk Sitiju" i da je je oko 10:30 uveče jako ogladneo. Ništa drugo nije bilo otvoreno pa je naručio picu.

- Dostavilo ju je petoro ljudi, svi su želeli da ga vide. Uzeo sam picu, platio im, spustio je i rekao da imam loš predosećaj o toj pici - ispričao je Grover, ali Džordana to nije sprečilo da je pojede. Celu. Sam.

- Pojeo sam picu, sam, niko je drugi nije jeo. Probudio sam se oko 2:30 i povraćao na sve strane. Nisam zapravo imao grip, radilo se o trovanju hranom - rekao je Džordan.

Grover je opisao da je Jordana zatekao sklupčanog u položaj fetusa. Tresao se i tražio doktora.

Nije sasvim jasno jesu li dostavljači ili pica-majstor stavili nešto u hranu kako bi pomogli svojoj ekipi da pobedi u ključnoj utakmici finala, ili je samo loše delovala na njega jer ju je celu pojeo sam kasno uveče.

Reditelj Džejson Hehir misli da u pici nije bilo ništa što inače ne bi trebalo da bude, ali je u podkastu "Jalen & Jacoby" otkrio i jedan detalj iz te večeri koji nije prikazan u dokumentarcu. Džordan mu je rekao da je pljunuo u tu picu kako je niko drugi ne bi je dirao jer ga nisu čekali za večerom, nego su jeli bez njega.

Pa ako je zaista tako, može se reći da je Jordan dobio šta je zaslužio, kad je kasno uveče odlučio da pojede celu picu a da je ne podeli s prijateljima.

Naposletku, Džezerima to trovanje nije pomoglo. Džordan je i u takvom stanju doneo Bullsima pobedu i vođstvo 3:2 u seriji, koja se zatim vratila u Čikago, gde su Bulsi još jednom tesnom pobedom (90:86) osvojili petu titulu NBA šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.