UMREĆU UBEĐEN DA BISMO DRIM TIM NALUPALI KAO KESE: Dino Rađa i dalje žali što Jugoslavija nije igrala protiv Amera!
Dino Rađa o reprezentaciji Jugoslavije koja je mogla da sruši Drim tim, Foto: Filip Plavčić

Mnogi misle isto

UMREĆU UBEĐEN DA BISMO DRIM TIM NALUPALI KAO KESE: Dino Rađa i dalje žali što Jugoslavija nije igrala protiv Amera!

Legendarni bivši košarkaš nema dilemu koji bi bio krajnji ishod u meču evropskog "Drim tima" protiv Džordana, Birda, Džonsona, Pipena i ostalih

Objavljeno:

Nikada neće prestati polemike o tome šta bi bilo kad bi bilo da je Jugoslavija ostala u zajednici i da se ondašnja reprezentacije te države sastala na Olimpijskim igrama 1992. godine sa onim prvim i istinskim američkim "Drim timom".

Nije neka tajna da su Amerikanci stvorili "Drim tim" za Igre u Barseloni baš zbog tolike dominacije najbolje generacije jugoslovenske reprezentacije svih tih godina koja je uništavala sve svoje protivnike na Evropskim i Svetskim prvenstvima.

Zbog toga mnogi misle da bi selekcija tadašnje zajedničke države, ako ništa drugo makar igrala egal sa Amerikancima koje su predvodili Džordan, Pipen, Bird, Medžik Džonson...

Legendarni član te reprezentacije Dino Rađa često i sam se priseti kako su tadašnji "plavi" igrali u to vreme i ubeđen je da "Drim tim" ne bi imao šanse protiv "Belih Harlemovaca".

- Umreću ubeđen u to. Da se Jugoslavija sastala sa Drim timom 1992. da bismo ih nalupali k'o kese - izjavio je jednom prilikom Rađa.

On je doduše te godine imao priliku da igra protiv američke reprezentacije, ali kao deo reprezentacije Hrvatske, zajedno sa Draženom Petroviće, Tonijem Kukočem i ostalima.

Podsećamo ponovo, iako to svi već dobro znaju da su za reprezentaciju Jugoslavije tih godina igrali Petrović, Divac, Kukoč, Rađa, Zoran Savić, Saša Danilović, Jure Zdovc, Žarko Paspalj, Velimir Perasović...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.