KOŠARKA JE U HAOTIČNOM STANJU: Legendarni Zoran Savić o situaciji u kojoj će se sport naći posle pandemije!
Zoran Savić, Foto: Printscreen/Arena sport

rekao istinu

KOŠARKA JE U HAOTIČNOM STANJU: Legendarni Zoran Savić o situaciji u kojoj će se sport naći posle pandemije!

Čuveni bivši košarkaš kaže da će se osetiti finansijske posledice, ali i sve druge

Objavljeno:

Legendarni Zoran Savić, član jedne od najboljih generacija srpske košarke, poručio je da sport i košarka pre svega neće biti isti nakon pandemije koronavirusa.

U razgovoru za "Arena sport" nekadašnji reprezentativac je istakao da planeta nije bila spremna za pandemiju koja se dogodila i da će zbog toga posledice biti velike.

- Videli smo da zemlje koje imaju uređen zdravstveni sistem ne mogu da izdrže udar virusa. Pik krize i nedostatak respiratora su bili veliki problem. Mislili smo da će sve ovo trajati 15 do 20 dana. Očekujem veliku globalnu krizu, kako finansijsku tako i u drugim oblastima života. Predviđanja kada je trajanje krize u pitanju kreću se od godinu, godinu i po, pa sve do deset godina. Sport je jedna od grana koja će biti najviše pogođenih pandemijom - rekao je Savić.

Danas, košarkaški menadžer je još govorio o stanju u ULEB, FIBA i NBA ligi uporedivši situacije u košarci i fudbalu.

- Jednostavno, nemate najbolje igrače. Ti igrači koji igraju u NBA ne mogu da dođu da igraju za reprezentacije i to pravi disbalans između ekipa. Sigurno da će se sve odraziti na kvalifikacione prozore. Ako NBA u budućnosti bude krenula u decembru, teško je od tih igrača očekivati da dođu da igraju za reprezentaciju, jer to su neverovatni napori. Ali mislim da će da se promeni to. Problem je to što Evroliga gleda svoj interes, NBA svoj, FIBA svoj. Nema kao u fudbalu što postoji UEFA koja određuje datume kada mora da se završi sezona, tako da je košarka totalno haotična u ovom momentu.

BONUS VIDEO:ž

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.