POZNATO JE KADA I GDE ĆE BITI ODRŽANA KOMEMORACIJA KOBIJU BRAJANTU: Datum je određen simbolično zbog njega i Điđi!
Foto: EPA/Etienne Laurent

Porodica donela odluku

POZNATO JE KADA I GDE ĆE BITI ODRŽANA KOMEMORACIJA KOBIJU BRAJANTU: Datum je određen simbolično zbog njega i Điđi!

Komemoracija će biti održana tamo gde je proveo najviše vremena tokom svoje NBA karijere

Objavljeno: 09:13h

Svet se i dalje bori sa prihvatanjem pogibije Kobija Brajanta, jednog od najboljih košarkaša u tragičnom padu helikoptera u kome su živote izgubili i njegova ćerka i još sedmoro ljudi.

Nesreća se dogodila 26. januara u blizini gradića Kalabasas u Kaliforniji, a porodica je pre nekoliko dana preuzela tela nakon obdukcije i sada svi čekaju zvanično saopštenje kada će biti održane komemoracija i sahrana.

Stejpls centar, navijači ispred donose već danima sveće, cveće i uspomene na Kobija
Stejpls centar, navijači ispred donose već danima sveće, cveće i uspomene na Kobijafoto: EPA/Etienne Laurent

Međutim, kako prenosi "LA Tajms" komemoracija Kobiju Brajantu i njegovoj ćerci Điani (13) biće održana u "Stejpls centru" 24. februara ove godine.

Kako navodi njihov izvor koji je želeo da ostane anoniman ovaj datum je izabran zbog simbolike s obzirom da je broj 24 jedan od dva broja koji su obeležili karijeru Kobija Brajanta i koji je nosio u većem delu nje, dok je februar drugi mesec u godini, a njegova ćerka Điana je nosila broj 2 u ekipi sa njegove "Mamba akademije" u kojoj je igrala.

1 / 13 Foto: EPA/Etienne Laurent

Isprva se spekulisalo da bi komemoracija mogla da se održi na nekom fudbalskom stadionu, s obzirom na broj onih koji žele da odaju počast jednom od dvojice najboljih košarkaša u istoriji, ali je ipak na kraju doneta odluka da ona bude održana u hali u kojoj je Kobi proveo svih 20 godina svoje NBA karijere.

Navijači još od prvih vesti o njegovoj pogibiji donose sveće, cveće i brojne uspomene na njega i ostavljaju oko hale, koja sada izgleda pomalo i poput nekog hrama Kobija Brajanta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.