PEKOVIĆEV SAIGRAČ PRIZNAO POSLE TOLIKO GODINA: Bio sam prestrašen od njegove pojave! Nisam smeo ni da ga pitam!
Nikola Peković je uterivao strah u kosti i saigračima, Foto: AP

uterivao strah u kosti svima

PEKOVIĆEV SAIGRAČ PRIZNAO POSLE TOLIKO GODINA: Bio sam prestrašen od njegove pojave! Nisam smeo ni da ga pitam!

Nekadašnji pobednik u takmičenju u zakucavanjima je ispričao da nikada nije video da ljudsko biće može toliko da pojede, a da je svo u mišićima

Objavljeno:

Opšte je poznato da je Nikola Peković svojevremeno bio nezaustavljiva sila u NBA i da su ga se mnogi igrači plašili. Zbog njegove korpulencije, snage i oštrog pogleda, njega su se plašili i protivnici, ali i saigrači.

Jedan od njih bio je Zek Levin koji je otvoreno priznao da se plašio bivšeg crnogorskog košarkaša toliko da čak nije smeo ni da mu se obrati.

Sadašnji as Čikaga je ispričao kako je delovalo kada je u svojoj debitantskoj sezoni ušao u svlačionicu Minesote u kojoj su bili igrači poput Kevina Garneta, Kevina Metina, Kevina Lava, Rikija Rubija, ali bez obzira na njih, na njega je najjači utisak ostavio gorostas iz Bijelog Polja, koji je veći deo te sezone bio povređen i vrlo malo je igrao.

Zek Levin je otvoreno priznao da se plašio Nikole Pekovića
Zek Levin je otvoreno priznao da se plašio Nikole Pekovićafoto: AP

- Na koledžu sam nosio broj 14 i kada sam došao u klub, želeo sam da zadržim taj broj. Ali bio je u vlasništvu Pekovića. Nije mi padalo na pamet da ga tražim i uzeo sam broj osam. Kada sam trejdovan u Čikago, Robin Lopez je nosio broj osam. I lepo sam ga pitao. On je takođe veliki momak, ali ima prijateljski izgled. Pekovića nisam ni smeo da pitam, bio sam prestrašen od njegove pojave - ispričao je Levin u intervjuu za "ESPN".

On je potom opisao jednu situaciju iz restorana sa popularnim "Pekmenom".

- Jednom sam sedeo sa Damjanom Rudežom u restoranu u Mineapolisu, a sto pored nas je bio Pek. Nikada nisam video da ljudsko biće naruči veću količinu hrane u restoranu. Hrana je samo dolazila i dolazila za njegov sto… Čovek je bio kao stena. Nije bio debeo, bio je kao stena sastavljena od mišića.

Peković je igrao šest sezona u NBA, za Timbervulvse je odigrao 271 utakmicu i prosečno je beležio 12,6 poena i 6,7 skokova po meču, ali su ga česte povrede sprečile da postane jedan od najboljih centara lige i u potpunosti pokaže svoj puni potencijal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.