ZBOG ERDOGANA MI JE OTAC U ZATVORU, RODITELJE NISAM ČUO 4 GODINE: Potresna ispovest turske NBA zvezde!
Enes Kanter i Nikola Jokić u duelu, Foto: EPA / Steve Dipaola

strašno

ZBOG ERDOGANA MI JE OTAC U ZATVORU, RODITELJE NISAM ČUO 4 GODINE: Potresna ispovest turske NBA zvezde!

- Moj otac je izgubio posao. Sada je u zatvoru drugi put. Pokušavam da ga dovedem u Ameriku, ali ne mogu da dođem do pasoša - rekao je Kanter

Objavljeno:

Ukoliko skupite hrabrosti i suprostavite se režimu u Turskoj imaćete ogromne probleme. Politčki ambijent u zemlju na Bosforu je sve samo ne demokratski, a to je najbolje na svojoj koži osetio košarkaš Bostona Enes Kanter.

Turski košarkaš zbog svojih izjava ima ogromne probleme u svojoj domovini, stavljen je na crvenu listu državnih neprijatelja. Kanter je o problemima govorio za američke medije.

- Zaboravio sam kako zvuče moji roditelji. Nismo se čuli od 2015. godine. Nisam verovao da ću moći da zaboravim kako mi roditelji zvuče - rekao je Kanter i dodao:

- Moj otac ne može da ode do radnje, više ne ide otkad su ga prebili. Rekli su mu tada: "ti si Enesov otac". Majka ne može slobodno da šeta ulicom. Moj glas se daleko čuje, ja sam NBA igrač. Kada kažem nešto, o tome se odmah priča, postaje viralno. Neki kažu da to nije moj posao. Kažu "samo igraj". Pre Erdogana, Turska je bila zemlja mira i slobode demokratije.

Kanteru je oduzez pasoš, a zabranjen mu je ulazak u zemlju.

- Sad je situacija potpuno drugačija. Nema demokratije, nema slobode govora. Moj otac je izgubio posao. Sada je u zatvoru drugi put. Pokušavam da ga dovedem u Ameriku, ali ne mogu da dođem do pasoša. Zatvaraju ljude samo zato što imaju fotografije u svom telefonu. Čak se i moji prijatelji boje da stanu uz mene. Moja slika u njihovom telefonu ih može uništiti. Ono što pokušavam da radim je veće od košarke. Želim da budem glas nevinih. Voleo bih da mogu više da kažem, da se više čujem. Posle svega ovoga, mogu sa ponosom da nosim zastavu Turske, ja volim moju zemlju. Problem je turska vlada. Molim se za moju zemlju, pokušavam da utičem na svet. Voleo bih kad bih mogao da odem u Tursku, ali to je nemoguće.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media