NBA ZVEZDA SE PLAŠI ZA SVOJ ŽIVOT: Taj ludak i manijak Erdogan hoće da me ubije, njegovi špijuni bi to lako učinili
Redžep Tajip Erdogan je oduzeo pasoš Enesu Kanteru, Foto: AP

Paranoja ili opravdani strah

NBA ZVEZDA SE PLAŠI ZA SVOJ ŽIVOT: Taj ludak i manijak Erdogan hoće da me ubije, njegovi špijuni bi to lako učinili

Iz straha od ubistva ne sme da dođe u Evropu

Objavljeno: 17:02h

Opšte je poznata priča o NBA košarkašu Enesu Kanteru i njegovom sukobu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom zbog čega mu je zabranjeno da se vrati u zemlju, a sada je to poprimilo novi nivo.

Naime, centar Njujorka je odbio da putuje sa svojim timom u Londonu na utakmicu sa Vašingtonom koja će se igrati u prestonici Engleske, 17. januara, jer strahuje za svoj život.

- Nažalost, ne idem (u London) zbog tog ludaka, turskog predsednika - jasno je poručio Kanter medijima u SAD rekavši da je o svojoj odluci već obavestio klub.

On se plaši za sopstveni život i smatra da je jedino na tlu SAD bezbedan.

- Postoji šansa da me ubiju tamo (u Londonu). Zato sam pričao sa ljudima iz kluba. Neću putovati. Tužno je što sve ovo utiče na moju karijeru i na košarku, jer želim da pomognem mom timu da pobedi. Ali samo zbog tog ludaka, manijaka i diktatora, ne mogu čak ni da otputujem bilo gde i da radim svoj posao. To je jako tužno - rekao je Kanter koji smatra da itekako ima razloga da se plaši svog ubistva.

Enes Kanter strahuje za svoj život
Enes Kanter strahuje za svoj život foto: Reuters

- O da, vrlo lako. Mnogo je špijuna tamo, mogu biti ubijen vrlo lako. To bi bila grozna situacija.

Kanter je svojevremeno podržao izbeglog Fetulaha Gulena, najvećeg Erdoganovog neprijatelja i žestoko kritikovao turskog predsednika zbog čega mu je poništen pasoš i zabranjen povratak u zemlju, a često ima problema i kada je u drugim državama. Da li sada samo preteruje, da li je reč o paranoji ili opravdanom strahu, nadamo se da nikada nećemo saznati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.