OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO STATUS POJEDINIH IGRAČA: Ovo je sudbina Jaramaza, Veličkovića,  Sija i drugih košarkaša!
Ostoja Mijailović, Foto: Beta/Branislav Božić

O SVEMU POMALO

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO STATUS POJEDINIH IGRAČA: Ovo je sudbina Jaramaza, Veličkovića, Sija i drugih košarkaša!

Bilo je glasina da će Andrea Trinkijeri napustiti kormilo Partizana i preuzeti selektorsku funkciju Letonije

Objavljeno: 18:28h

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je raspalio maštu Grobarima izjavom da će crno-beli dres obući kvalitetan centar.

Mnogi se pitaju odakle klubu iz Humske novac za skupa pojačanja.

- Imamo svi na umu da ćemo imati možda i najveći budžet za igrače u istoriji Partizana. Taj budžet je došao do tog nivoa jer smo se oslobodili velikog dela duga, nećemo morati da plaćamo neke dugove sledeće godine - rekao je Ostoja Mijailović.

Tokom prelaznog roka košarkaški klub Partizan je napustio Vanja Marinković i prešao u Valensiju, a u crno-belu kasu slilo se 200.000 evra. Pitanje je da li se moglo dobiti još novca za talentovanog košarkaša.

- Navijačima treba reći da igrači u ugovorima imaju izlaznu klauzulu. Imaju obeštećenja. Ako oni žele i drugi klub želi da plati obeštećenje, oni dođu i vode igrača. Vanja Marinković je otišao. Imao je izlaznu klauzulu 200.000 evra neto i to je Valensija iskoristila. Mi u toj situaciji ne možemo da zahtevamo više. Tako je bilo i za Džoka Lendejla - dodao je prvi čovek crno-belih.

Vanja Marinković
Vanja Marinković foto: Beta/Branislav Božić

Prema informacijama pojedinih medija, Ognjen Jaramaz ostaje u klubu. Pod ugovorom su još neki igrači, a konačnu odluku o njihovom statusu doneće stručni štab.

- Mi smo dogovorili saradnju sa Jaramazom. Samo treba da se ozvaniči. Stefan Janković i Bondža Si su pod ugovorima. Na stručnom štabu je da donese odluku šta će sa tim igračima. Stručni štab pregovara sa njima - izjavio je Mijailović.

Ognjen Jaramaz
Ognjen Jaramaz foto: Starsport©

Možda će biti i nekih izmena u igračkom kadru Partizana u narednoj sezoni.

- Nikoli Jankoviću i Novici Veličkovići su ugovori istekli. Ista stvar je i sa Vasilijem Pušicom. Ostavio sam struci da radi svoj posao. Jako je važno da prelazni rok radimo drugačije nego u ranijim prelaznim rokovima. Vodimo računa o svakom detalju, svakom igraču. Bukvalno na svakoj poziciji proverimo 10 kandidata za tu poziciju pa izaberemo jednog koji je najkvalitetniji. Moramo da vodimo računa i o budžetu koji je ograničen - čvrsto se drži svog stava Mijailović.

Novica Veličković
Novica Veličković foto: Starsport

Mora uprava da vodi računa da se ne bi zadužila.

- Navijačima mogu da kažem da ne brinu, da ćemo ove godine očistiti sve iz prethodne, nećemo preneti dugove. A tako ćemo raditi i ubuduće. Te priče koje kruže da ćemo da prazadužimo klub nisu tačne… Moram da kažem da nemamo nikakav problem i da smo stabilizovali klub. Ovo je treća sezona kako sam u Partizanu, i važno mi je da ne provedem pet godina u Partizanu, koliko traje moj mandat, da taj mandate protekne u vraćanju tuđih dugova. Ove godine dajemo sve da ekipa bude značajno kvalitetnija. Potpuno novi sistem organizacije utakmica, biće iznenađenja, navijači će uživati i ako kupe sezonsku neće se pokajati - dodao je Mijailović.

U ponedeljak počinje prodaja sezonskih ulaznica za narednu sezonu.

- Radimo dosta o sponzorskim ugovorima. U narednih mesec dana ćemo promovisati nove sponzore za sezonu 2019/2020. Biće ih više nego u prošloj sezoni. Biće dosta i privatnih kompanija. U ponedeljak kreće i prodaja sezonskih karata. Želeo sam da pokažem navijačima da imamo iskrene namere. Da prvo dovedemo pojačanja da oni budu sigurni da će se igrati kvalitetna košarka u Partizanu. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku. Prošle godine smo živeli nekoliko meseci od prodaje karata, tako će biti i sada. Cena će biti nešto viša, samim tim što je i tim skuplji, a i organizacija će biti malo skuplja nego u Pioniru. Siguran sam da će crno-bela publika biti uz Partizan - rekao je predsednik Partizana.

Bilo je glasina da će Andrea Trinkijeri napustiti kormilo Partizana i preuzeti selektorsku funkciju Letonije.

- Andreu tog trenutka nisam ni kontaktirao, on se sam oglasio. To prosto nije istina. Tu temu nismo ni otvarali - zaključio je Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.