GROBARI SE PITAJU: Koje igrače želite da zadržite u Partizanu, a koga treba pod hitno oterati?
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

OBNOVA

GROBARI SE PITAJU: Koje igrače želite da zadržite u Partizanu, a koga treba pod hitno oterati?

Titula šampiona Srbije na Malom Kalemegdanu znači i početak Partizanovih priprema za narednu sezonu

Objavljeno:

Partizan je porazom od Crvene zvezde u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije propustio šansu da izbori majstoricu i možda šansu za titulu.

Titula šampiona Srbije na Malom Kalemegdanu znači i početak Partizanovih priprema za narednu sezonu. Kada se pogleda cela prethodna godina, može se reći da nije bila po ukusu navijača iako je četa Andree Trinkijerija osvojila Kup Radivoja Koraća, bila blizu četvrtfinala Evrokupa, igrala finale Superlige Srbije i polufinale ABA lige. Nije sjajno, ali može da bude čvrst temelj za naredne godine.

Sa finansijske strane, crno-beli su se stabilizovali, prepolovili dug od pre dve i po godine i moći će da uloži više para u tim. Za odabir igrača biće zaduženi trener Andrea Trinkijeri i sportski direktor Nikola Lončar imajući u vidu da je Italijan, kada je došao, zatekao ekipu koju nije on birao. Međutim, to znači da će i Trinkijerijeva odgovornost za rezultate naredne godine biti veća.

Veću odgovornost za selekciju tima i rezultate imaće Trinkijeri naredne sezone
Veću odgovornost za selekciju tima i rezultate imaće Trinkijeri naredne sezone foto: Starsport©

Ugovore na po još jednu sezonu imaju Nikola Janković, Markus Pejdž, Bandža Si, Aleksandar Aranitović, Vanja Marinković, Rade Zagorac, Stefan Janković i Džok Lendejl. Još dve godine crno-beli dres nosiće Amar Gegić i Aleksej Nikolić, do 2022. godine ugovorom su vezani Marko Pecarski i Dušan Tanasković, a Uroš Trifunović se obavezao na višegodišnju saradnju sa Partizanom. Na pozajmici iz San Pablo Burgosa bio je Ognjen Jaramaz koji je krajem sezone igrao dobro pa se može očekivati da će Partizan pokušati da ga zadrži. Od odluke kluba zavisiće sudbina Vasilija Pušice, a osim njega pod znakom pitanja su Aranitović i Gegić koji nisu bili u Trinkijerijevim planovima i još nekoliko igrača čija se analiza igre još očekuje. Ugovori su istekli Novici Veličkoviću, Aleksu Renfru i Đorđu Gagiću.

Kapitenu Novici Veličkoviću je istekao ugovor sa Partizanom
Kapitenu Novici Veličkoviću je istekao ugovor sa Partizanom foto: Starsport

Što se tiče ostanaka i odlazaka, Nikola Janković ima mogućnost da produži saradnju sa crno-belima, ali postoji i opcija da Partizan napravi potpuno novu centarsku liniju. Pominjao se Dejan Kravić koga Virtus želi da zadrži. Zenit je pokazao interesovanje za Renfroa, a što se tiče Veličkovića očekuje se da se sastane sa Trinkijerijem i Lončarom kako bi se ugovorili dalji vidovi saradnje. Jedan od nosilaca igre u prethodnoj sezoni, Džok Lendejl će, iako pod ugovorom, otići u Žalgiris pa će crno-beli dobiti obeštećenje za njega. Olimpijakos je pokazao interesovanje za Vanju Marinkovića pa će se, ukoliko košarkaš obuče atinski crveno-beli dres, i od tog transfera sliti određena suma u crno-belu kasu. Pominjali su se i povratnici u crno-belo kao što su Dragan Milosavljević (produžio ugovor sa Unikahom), Milan Mačvan, Milenko Tepić i Vladimir Lučić.

Za Vanju Marinkovića je zainteresovan Olimpijakos
Za Vanju Marinkovića je zainteresovan Olimpijakos foto: Starsport©

Partizanove ambicije će biti velike u narednoj sezoni, a izgled tima će zavisiti i od toga da li će crno-beli dobiti specijalnu pozivnicu Evrolige za koju su mu najveći protivkandidati Zenit, Uniks i Ritas. Partizan će svoje mečeve kao domaćin naredne sezone igrati u "Areni" sa kojom je potpisan ugovor na pet godina. U halu na Novom Beogradu su već preseljene klupske kancelarije, za sada je poznato da će tamo biti igrane utakmice ABA lige i evropskog takmičenja, ali ne i da li će Partizan tamo ugostiti i rivale iz Superlige.

Partizan će naredne sezone igrati u Areni
Partizan će naredne sezone igrati u Areni foto: Espreso.co.rs

Šta vi mislite - ko bi od ove ekipe trebalo da ostane, a ko da ode? Pišite nam u komentarima vaše mišljenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.