LEGENDARNI KLUB PROSLAVIO POVRATAK U VIŠI RANG: Nova hala za novu eru Radničkog i ulazak u ABA ligu!
KK Radnički je proslavio plasman u viši rang, Foto: Espreso

SVEČANO NA KRSTU

LEGENDARNI KLUB PROSLAVIO POVRATAK U VIŠI RANG: Nova hala za novu eru Radničkog i ulazak u ABA ligu!

Mnoštvo zvanica iz košarkaškog, sportskog i javnog života našlo se na Crvenom krstu, kako bi sa igračima i zaposlenima u klubu proslavilo uspeh koji se čekao osam godina

Objavljeno: 22:31h
Aleksa Radosavljević
Nikola Husein

Veliki veliki uspeh za kultni beogradski klub Radnički sa Crvenog krsta koji se vratio u Košarkašku B ligu Srbije posle dugih i mukotrpnih osam godina čekanja.

"Krstaši", čiji je medijski sponzor "Espreso.co.rs", za razliku od prošle godine, ove sezone su uspeli da u najvažnijem meču pobede ekipu Beka pre par nedelja sa 84:66 u plasiraju se u viši rang takmičenja (prošle sezone je u njihovoj hali u poslednjem kolu bolji bio Zemun).

Klub koji je svojevremeno bio i šampion nekadašnje SFRJ tako će ponovo igrati u drugom po jačini rangu takmičenja u srpskoj košarci, a od sledeće sezone - ko zna, možda i u prvom, popularnoj KLS. Ambicije kluba su velike i cilj je da se na mestu hale "Slobodan Piva Ivković" napravi nova sa 1200 mesta i obezbedi plasman u drugu ABA ligu.

Pogledajte govor prvog čoveka kluba Gorana Kalinića.

U hali "Slobodan Piva Ivković", koja se proteklih meseci često pojavljivala na TV ekranima kao hala "Radnika" u seriji "Žigosani u reketu", okupilo se mnoštvo zvanica iz košarkaškog, sportskog i javnog života, kako bi sa igračima i zaposlenima u ovom legendarnom klubu u stilu proslavilo novu eru kluba koji je zaslužan za pojavu nekih od najvećih košarkaša u istoriji naše nekada velike zemlje. Dovoljno je reći Dušan Duda Ivković, po čijem starijem bratu "Pivi" hala Radničkog i nosi ime.

Dušan Duda Ivković
Dušan Duda Ivković foto: Espreso.co.rs

Osim slavnog trenera i njegovog brata, za Radnički su kao igrači ili treneri vezani i Aleksandar Saša Đorđević, Nebojša Ilić, Aleksandar Nađfeji, Ranko Žeravica, Milan Ciga Vasojević, Božidar Maljković.

Među prisutnima bili su košarkaši Radničkog, glumci Nebojša Dugalić i Goran Sultanović koji u pomenutoj seriji glume Voju Todorovića i predsednika kluba, glumačka ekipa iz serije, jedan od najistaknutijih trenera za mlađe kategorije Žarko Vučurović, strateg Igokee Dragan Nikolić, poznati novinar Vladan Tegeltija i vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović.

1 / 8 Foto: Espreso.co.rs

Poseban gost je bio trener Crvene zvezde Milan Tomić, koji je kum prvog čoveka Radničkog Gorana Kalinića, sa pomoćnikom Andrijom Gavrilovićem. Osim toga, strateg crveno-belih je ponikao u Radničkom.

Milan Tomić
Milan Tomić foto: Espreso.co.rs

Prilikom svečanosti, portal "Espreso.co.rs" je dobio zahvalnicu od kluba Radnički za doprinos u prethodnim sezonama.

Portal Espreso.co.rs je dobio zahvalnicu od KK Radnički
Portal Espreso.co.rs je dobio zahvalnicu od KK Radnički foto: Espreso.co.rs

Pogledajte dodelu zahvalnice portalu Espreso.co.rs.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.