HRVATI ŽESTOKO RASPALILI: To je Teksas liga u kojoj šerifuju Srbi! Preti se i napuštanjem ABA lige!
Detalj sa meča Crvena zvezda - Budućnost, Foto: ABA liga

BOMBA U REGIONU

HRVATI ŽESTOKO RASPALILI: To je Teksas liga u kojoj šerifuju Srbi! Preti se i napuštanjem ABA lige!

U regionu je odjeknula bomba u vidu teksta novinara hrvatskog "Večernjeg lista"

Objavljeno: 12:44h

ABA liga za sezonu 2018/19 je završena trijumfom Crvene zvezde u majstorici nad timom Budućnosti, ali više od pehara i povratka crveno-belih u Evroligu, pažnju su privukle stvari koje su se dešavale oko terena.

U regionu je odjeknula bomba u vidu teksta novinara hrvatskog "Večernjeg lista" koji je pisao o tome da bi klubovi iz Hrvatske trebalo da napuste regionalno takmičenje i zašto je to dobro za hrvatsku košarku.

Novinar Karlo Ledinski u tekstu se dotakao finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, takmičenje nazvao ''Teksas ligom'' u kojoj šefuju Srbi i naveo da dešavanja u Pioniru od ponedeljka nemaju nikakve veze sa sportom kao i da je ABA liga umrla te noći.

- Ovakva liga više nema nikakvog smisla. Liga u kojoj su u prvom planu nacionalizam, politika i niske strasti, a ne sport, izgubila je svaki smisao. Kako je moguće da u jednoj ligi, koja bi trebala biti civilizovana, sat vremena uoči početka odlučujuće utakmice, najžešći navijači domaćina Delije šutiraju na koš, a potom sedaju odmah uz klupu košarkaša Budućnosti i prete im. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda - naveo je Ledinski u tekstu.

On dodaje i to da su hrvatski klubovi osnovali ABA ligu, da su Srbi odlučili da promene pravila i da se igra plej-of kako se ne bi dogodilo da neki klubovi na jednu utakmicu iznenade i osvoje pehar kao što se dogodilo 2014. godine, kada su Cedevita i Cibona izbacili Partizan i Crvenu zvezdu.

Takođe je napomenuo da bi za košarku u Hrvatskoj bolje bilo da Cedevita, Cibona i Zadar više ne učestvuju u reginalnom takmičenju.

- Ako imamo dobru fudbalsku ligu, koja je stvorila svetske vicešampione, zašto ne bismo učinili sve da i Hrvatskoj košarkaškoj ligi vratimo kvalitet. Druga je opcija da i dalje ćutimo i sve više budemo marionete u Teksas (ABA) ligi - napisao je novinar u tekstu za "Večernji list".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.