CEDEVITA PRVA SKINULA SKALP ZVEZDI: Raspad crveno-belih u Zagrebu, poraz u Evrokupu ostavio posledice!
KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 17. KOLO

CEDEVITA PRVA SKINULA SKALP ZVEZDI: Raspad crveno-belih u Zagrebu, poraz u Evrokupu ostavio posledice!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv - blog na Espreso.co.rs...

Objavljeno: 18:50h

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Cedevite sa 84:68 u 17. kolu ABA lige.

Očigledno je poraz od Valensije u Evrokupu ostavio posledice na izabranike Milana Tomića. Iako su crveno-beli odlično počeli meč i poveli sa 6:0, Cedevita je uspela da preokrene i da do kraja duela samo povećava prednost.

Na kraju je bilo ubedljivih plus 16 za Zagrepčane. Najefikasniji u domaćoj ekipie bio je Pulen sa 15 poena, a praili su ga Kobs sa 14 i Krušlin sa 13 poena.

Strelci KK Cedevita
Strelci KK Cedevita foto: Printscreen/ABA liga

U timu Crvene zvezde dvocifreni su bili Ognjen Dobrić sa 17, Dušan Ristić sa 12 i Odžo sa deset poena.

Strelci KK Crvena zvezda
Strelci KK Crvena zvezda foto: Printscreen/ABA liga
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv - blog na Espreso.co.rs...

IV četvrtina

Otvorila je Crvena zvezda trojkom Kešelja poslednju deonicu, ali je Cedevita zadržala veliku prednost - 75:48.

Nastavila je Cedevita da rešeta koš crveno-belih pa je na pet minuta do kraja imala 22 poena viška - 77:55. Cedevita je imala nekoliko nerealizovanih napada, ali Crvena zvezda nije umela to da iskoristi pa je na dva minuta do kraja utakmice bilo 80:65 za Zagrepčane. Do kraja utakmice domaća ekipa je samo uvećavala prednost i na kraju je bilo 84:68.

III četvrtina

Pretposlednja deonica počela je trojkom Cedevite za ubedljivih plus 19 - 52:33. Pogađali su i gosti koš protivnika, ali je prednost domaćih rasla iz napada u napad. Na pet minuta do kraja treće četvrtine bilo je 22 poena razlike za Cedevitu - 61:39. Do kraja treće deonice, Cedevita je povećala prednost na visokih plus 25 - 70:45.

II četvrtina

Kako je završila prvu, Cedevita je počela i drugu četvrtinu. Ubrzo je bilo 28:22 za domaći tim. Usledio je niz promašaja i jedne i druge ekipe koji je prekinut tek u sedmom minutu druge četvrtine pogotkom Fajea sa linije slobodnih bacanja za 28:25.

Međutim, to nije bilo dovoljno da motiviše crveno-bele za preokret pa je Cedevita nastavila da rešeta koš rivala za 32:25. Sipala je Cedevita nemilosrdno u koš Crvene zvezde pa je na semaforu ubrzo bilo plus deset - 37:27. Uspeli su crveno-beli da smanje zaostatak (39:32) zahvaljujući trojci Dobrića, ali na dva minuta do kraja Cedevita preko Murića dolazi do plus 13 - 45:32. Nastavila je Cedevita da pogađa, a na poluvreme je otišla sa prednošću plus 16 - 49:33.

I četvrtina

Crvena zvezda je odmah povela sa 4:0, a potom i sa 6:3 zahvaljujući Dobriću. Prednost se povećala na 12:7 zahvaljujući trojci Boriše Simanića. Uspela je Cedevita da smanji na 14:10 sa linije slobodnih bacanja preko Stipanovića. Uspeli su Zagrepčani da se približe na 16:15, ali Crvena zvezda nije dozvolila preokret. Pad koncentracije u finišu prve četvrtine Zvezdinih košarkaša i dve trojke Pulena doneli su Cedeviti prednost od 21:18, a deonica je završena minimalnom prednošću Zagrepčana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.