ZVEZDA BEZ TROJICE U ZAGREBU: Protiv Cedevite za opravak od tragičnog poraza u Evrokupu!
Milan Tomić opet ima silnih kadrovskih problema, Foto: Starsport©

Derbi ABA lige

ZVEZDA BEZ TROJICE U ZAGREBU: Protiv Cedevite za opravak od tragičnog poraza u Evrokupu!

Crveno-beli bi da nastave seriju nepobedivosti u regionalnom takmičenju

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u petak u ranim jutarnjim časovima za Zagreb, gde ih u subotu od 17 sati očekuje derbi meč 17. kola protiv ekipe Cedevite.

Crveno-beli u ovaj meč sa drugoplasiranom ekipom na tabeli regionalnog takmičenja ulaze bez poraza, ali nakon dramatičnog poraza u Evrokupu od keipe Valensije u Beogradu.

Takođe, na ovom meču trener Milan Tomić neće moći da računa na Branka Lazića, Aleksu Radanova i Maika Cirbesa, dok su svi ostali igrači na raspolaganju za ovaj meč, koji će se igrati u „Domu sportova" .

Milan Tomić
Milan Tomićfoto: Starsport©

Ovo će biti 30.meč dve ekipe u regionalnom takmičenju dveju ekipa , crveno-beli su slavili u 19 susreta.

- Ovo je svakako derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Očekuje nas Cedevita koja svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuju kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Mi sa druge stran,e treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije. Želimo da odigramo dobro i da stignemo do dobrog rezultata, jer nas nakon toga već u utorak očekuje utakmica sa Limožom u Francuskoj, čime bi završili izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre ponovo na pobednički kolosek - rekao je Milan Tomić.

Dušan Ristić o meču sa Cedevitom
Dušan Ristić o meču sa Cedevitomfoto: Starsport©

- Očekuje nas teška utakmica, protiv dobrog tima koji je značajno izmenio sastav od naših mečeva na Superkupu i prvog ligaškog meča u Beogradu. Imaju kvalitet, i ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi. Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno, bez padova koji su nas dovodili u situaciju da se vraćamo u utakmicu i jurimo rivala u pojedinim mečevima Evrokupa - poručio je Dušan Ristić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.