BERTOMEU IMA SULUDU IDEJU: Kad se opet bude širila Evroliga, Englezi dobijaju mesto?! Đordi, a šta je sa ABA ligom?
Đordi Bertomeu je došao na novu "briljantnu ideju", Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Ne da nije fer, nego nema poente

BERTOMEU IMA SULUDU IDEJU: Kad se opet bude širila Evroliga, Englezi dobijaju mesto?! Đordi, a šta je sa ABA ligom?

Sigurni smo da ima liga koje više zaslužuju da dobiju svoj tim u Evroligi od Engleza, od kojih ne može da se očekuje ni kvalitet, niti neki veliki prihod

Objavljeno:

S vremena na vreme uvek možemo čuti neku "briljantnu ideju" prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, koji često sa njima izaziva kontroverze, ali i revolt u košarkaškoj javnosti Evrope.

Poslednja u nizu stigla je nakon proširenja takmičenja za dva kluba kada su svoja mesta dobili Asvel i Bajern iz Minhena. Prvi čovek Evrolige sada ima u planu da u narednom periodu u takmičenje uvede i jedan engleski tim?!

- Sa novim formatom Evrolige i 15 utakmica kod kuće, u poziciji smo da napravimo jak projekat. Radimo na tome. Naša su očekivanja da bi u naredne tri-četiri godine Engleska mogla da ima tim koji će igrati na evroligaškom nivou. To su naša očekivanja. Radimo u tom smeru i optimista sam da bi to moglo da se dogodi - rekao je Bertomeu.

Đordi Bertomeu želi engleski tim u Evroligi
Đordi Bertomeu želi engleski tim u Evroligi foto: Stefan Jokić

Ne moramo da vam govorimo uopšte kakav je nivo košarke u Engleskoj i koliko je to popularan sport tamo (kao na Balkanu lakros recimo), ali eto Bertomeu bi želeo njih da vidi u najeltinijem košarkaškom takmičenju, baš kao što je jedno vreme insistirao da se fajnal-for Evrolige igra u Londonu.

Razumemo mi želju za popularizacijom košarke i u finansijski moćnim zemljama gde ona nije toliko popularna, ali malo je reći koliko je nefer da Englezi!? dobije prednost u odnosu na ovdašnju ABA ligu koja i dalje čeka da dobije dva tima u takmičenju, koja svakako zaslužuje, ili recimo zašto onda mesto ne dobiju neke druge zemlje gde je košarka daleko popularnija poput Kipra ili Ukrajine?!

Znamo samo da teško da će ulazak engleskog tima u Evroligu doneti neki specijalni kvalitet, a sumnjamo i u prihode. Uostalom početkom veka se već jednom pokušalo sa engleskim timom u Evroligi i nije dalo nikakav rezultat.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.