KO SU KLINCI KOJI SU NOVI KOŠARKAŠKI HEROJI NACIJE? Sve što treba da znate o šampionima Evrope iz Srbije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

U18 EP ŠAMPIONI

KO SU KLINCI KOJI SU NOVI KOŠARKAŠKI HEROJI NACIJE? Sve što treba da znate o šampionima Evrope iz Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Još jednom demonstrirano zašto smo mi zemlja košarke!

Objavljeno: 23:25h

Srpski košarkaši do 18 godina su novi-stari šampioni Evrope u svom uzrastu, a mi smo se malo pozabavili sa njihovim karijerama i timovima.

Puleni Aleksandra Bućana su jedini poraz pretrpeli u prvoj utakmici na turniru, protiv Litvanije, kasnije su pobedili sve utakmice na putu do trofeja i u finalu slavili protiv domaćina Letonije 97:90.

Najviše igrača u ovom tim je iz ekipe Mega Bemaksa, čak četvorica, po dva igraju za Večite rivale, dok po jedan košarkaš nastupa za Igokeu, Dinamik, Karšijaku i Gonzagu.

U nastavku vam dajemo zanimljvosti i dodatne podatke za nove šampione Evrope.

Reprezentacija Srbije na EP do 18 godina
Reprezentacija Srbije na EP do 18 godina foto: kss.rs

Prva zvezda ovog tima je svakako igrač beogradskih crno-belih Marko Pecarski, sin nekadašnjeg košarkaša Partizana Miroslava Pecarskog. On je visok 208 centimetara i igra na poziciji centra. Karijeru je počeo u Mega Leksu 2016. godine a igrao je još i za drugi tim Bajerna iz Minhena. U trenutnom klubu je od 2017. Na ovom turniru prosečno je beležio 23.2 poena i 10.7 skokova.

Na kraju je izabran i za MVP-ija turnira i člana idealne petorke.

Igrač koji se uz njega najbolje pokazao jeste i Filip Petrušev, član američkog univerzitetskog tima, Gonzaga Buldogsa, a zanimljivo je da je on i srednju školu završio u SAD, Monteverde akademiju.

Visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Na ovom takmičenju prosečno beležio 19.7 poena i 8.8 skokova. I on je bio izabran u idealnu petorku Evropskog prvenstva.

Jedan od članova koji takođe pruža konstantne odlične partije jeste i Zoran Paunović, košarkaš Crvene zvezde, sa kojom je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor. Visok je 198 centimetara i igra na poziciji beka.

Odlične partije pruža i Uroš Trifunović, sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Aleksandra Trifunovića. Najmlađi je igrač u ovoj ekipi i igra za Pinar Karšijaku iz Turske čiji je trener njegov otac. On je visok 199 centimetara, igra na poziciji beka i prosečno beležio 10.8 poena i 4.3 asistencije.

Pavle Kuzmanović, plejmejker ove ekipe na ovom turniru prosečno beležio 4.4 poena i 2.6 asistencije. Visok je 195 centimetara i igra za ekipu Mega Bemaksa.

@kuzmanovicpavle је поделио/ла објаву дана

Još jedan igrač ove ekipe jeste i Arijan Lakić. On igra na poziciji plejmejkera i prosečno beležio 3.7 poena i 4.5 asistencija po čemu je najbolji u ovoj ekipi.

Visok je 198 centimetara i početkom ove godine je potpisao profesionalni ugrovor sa Crvenom zvezdom.

Košarkaš Igokee iz Laktaša Dalibor Ilić igra na poziciji krila. Visok je 206 centimetara i na ovom turniru prosečno beležio 9.3 poena i 5.7 skokova.

Altin Islamović, igrač Mega Bemaksa koji je svojom kišom trojki protiv Crne Gore doneo našoj reprezentaciji produžetak nakon koga je ekipa preokrenula meč i pobedila njegovim košem. On je visok 196 centimetara, igra na poziciji beka i na ovom turniru prosečno beležio 4.3 poena.

Član beogradskog Dinamika, Toma Vasiljević na ovom Evropskom prvenstvu prosečno 3.3 poena i 2 skoka. On je visok 202 centimetara, igra na poziciji krilnog centra.

Luka Cerovina igrač Mega Bemaksa na ovom prvenstvu prosečno beležio 1.8 poena i 2.2 skoka. Visok je 201 centimetara i igra na poziciji beka.

Četvrti član Mege je Bogdan Nedeljković, on je visok 203 centrimetara i igra na poziciji krila. Na ovom prvenstvu prosečno beležio 1 poen i 1.2 asistenciju.

Poslednji član ove ekipe jeste drugi igrač beogradskih crno-belih, Bogdan Rutešić, koji igra na poziciji krila. On je visok 201 centimetar i na ovom turniru beležio 0.7 poena i 1.7 skokova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.