NOVO SAOPŠTENJE SA MALOG KALEMEGDANA: Nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej ABA lige!
Nebojša Čović u Hali Pionir, Foto: Dado Đilas

OGLASILI SE

NOVO SAOPŠTENJE SA MALOG KALEMEGDANA: Nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej ABA lige!

"Sistem KK Crvena zvezda je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti"

Objavljeno:

Uprava KK Crvena zvezda oglasila se povodom situacije u klubu i statusu trenera Dušana Alimpijevića, koji je ponudio ostavku, ali je ona odbijena.

Predsedništvo Zvezde je na šestoj sednici detaljno analiziralo sve što se dešavalo u ABA ligi tokom ove sezone, sa posebnim akcentom na finalnu seriju plej-ofa, a posebno mečevima u Podgorici.

foto: Dado Đilas

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

"Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova. Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone.

Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne „neprincipijelne koalicije" kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa poverenja i ugleda celokupne ABA lige. O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaveštena po završetku sezone.

Takođe, na sednici su članovi predsedništva informisani o ponuđenoj ostavci trenera Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije plej-ofa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru.

foto: Beta

KK Crvena zvezda obaveštava javnost, da je na sedmoj sednici predsedništva koja je održana u četvrtak, napravljena detaljna analiza nakon utakmice trećeg kola Superlige u Čačku, a predsedništvo je dopunilo sve podatke i informacije u vezi svega što se događalo na dve finalne utakmice u Podgorici, ali i u vezi najnovijeg napada „neprincipijelne koalicije" koji se dogodio sa neistinitim informacijama u vezi navodne smene trenera prvog tima.

Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom - sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda mts.

Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmica Superlige, je nedopustivo. Zbog toga su unutar kluba povučeni određeni potezi i disciplinske mere, i pored činjenice da smo svesni da je ceo takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici i nepravdi koje su nam tamo nanete.

foto: Dado Đilas

Sistem KK Crvena zvezda je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu stalno napredovali.

Na početku ove takmičarske godine je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije" pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i takmičarske ciljeve na početku sezone.

foto: Printscreen/Youtube

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima. U julu 2017. upozorili smo da ulazimo u period koji će biti ispunjen usponima i padovima, jer je kompletan seniorski pogon doživeo brojne kadrovske promene. KK Crvena zvezda neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča, i kakva se sve medijska „spinovanja" na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba.

Zato sada klub poziva sve da pokažu svoju privrženost Crvenoj zvezdi i podrže ovaj tim, jer bi svi zvižduci i loša atmosfera, koliko god bili opravdani gledajući partiju u Čačku, značili i svojevrstan uspeh za one koji su nam, ne računajući naše greške kojih je bilo, značajno „pomagali" stvarajući afere, „slučajeve" i sve situacije, poput najnovije.

Predsedništvo KK Crvena zvezda se zahvaljuje predsedniku KK Budućnost Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli celog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke."

BONUS VIDEO:

Milan Borjan odgovara na uvrede Grobara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.