NI ON NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO: Denver izabrao 50 najboljih igrača u istoriji, a Jokić iza sebe ostavio sve same legende! (FOTO) (VIDEO)
Nikola Jokić je izabran među 10 najboljih Nagetsa u istoriji, Foto: AP

Neverovatno priznanje

NI ON NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO: Denver izabrao 50 najboljih igrača u istoriji, a Jokić iza sebe ostavio sve same legende! (FOTO) (VIDEO)

Srpski centar je uspeo da uđe u elitnih 10 najboljih igrača u 50 godina dugoj istoriji franšize

Objavljeno:

Nikola Jokić dan za danom ulazi i u istoriju NBA, a posebno u istoriju Denvera koji je godinama čekao na takvog igrača u svom timu, još od odlaska Karmela Entonija.

Nagetsi su povodom jubilarnih 50. godina postojanja franšize organizovali glasanje među navijačima za najboljeg igrača koji je nosio njihov dres u pola veka dugoj istoriji.

Glasalo se na Tviteru uz haštag #NuggetsRank, a Nikola Jokić je za samo tri sezone uspeo da osvoji toliko srca navijača da je iza sebe u glasanju ostavio velike legende kluba, ali i čitave lige.

Somborac je uspeo da se kotira na visoko 8. mesto i najbolje je plasirani igrač iz aktuelnog sastava "Zlatnog grumenja", a ne zaboravite da ima samo 23 godine, te da ako nastavi ovako postoji i velika mogućnost da postane i najbolji igrač ikada u istoriji franšize.

Ispred njega su na prvom mestu Aleks Ingliš, koji je 9 godina igrao za Denver i osam puta bio učesnik Ol stara i 9 puta odveo tim u plej-of.

Na drugom mestu je Dejvid Tompson jedan od svega šest igrača koji su uspeli da postignu više od 70 poena na jednom meču, potom ide legendarni Dikembe Mutombo.

Na četvrtoj poziciji je najbolji igrač Nagetsa u ovom veku verovatno, do pojave Jokića, Karmelo Entoni, zatim prvi tripl-dabl kralj Kolorada čija je "dvanaestica" povučena u svodove dvorane Lafajet Lever.

Na šestom mestu je Den Ajzel, pa onda "Mr Big Shot" Čonsi Bilaps, i onda dolazi na red naš Nikola, a iza njega su Kiki Vandeve, pa Antonio Mekdajs itd.

Dovoljno je reći da su iza Jokića ostali Alen Ajverson, Andre Miler, Nik van Eksel, Džej Ar Smit, Taj Loson, Nene Ilario, Mahmud Abdul-Rauf, Kenjon Martin...

BONUS VIDEO: CECIN SIN PREBIO BUGARINA PRED OČIMA DAČIĆA I PALME: Pogledajte brutalni nokaut Veljka Ražnatovića u prvoj profesionalnoj borbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.