SOMBOR VS. NBGD: Jokić i Bjelica na sve ili ništa, ali nisu sami! (FOTO) (VIDEO)
Nikolu Jokića samo jedna pobeda deli od plej-ofa, Foto: Fonet

Završnica ligaškog dela NBa lige

SOMBOR VS. NBGD: Jokić i Bjelica na sve ili ništa, ali nisu sami! (FOTO) (VIDEO)

Koga ćemo gledati u doigravanju najpopularnijeg košarkaškog takmičenja na svetu?

Objavljeno: 20:51h

Bližimo se kraju regularnog dela sezone u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu, a borba za poslednja četiri mesta koja vode u plej-of u zapadnoj konferenciji je više nego neizvesna, pa ćemo u naredna tri dana konačno dobiti imena svih učesnika plej ofa NBA lige. Na istočnoj obali već su nam poznati svi učesnici plej-ofa, a jedino što nam preostaje da saznamo jeste kako će tabela izgledati od treće do osme pozicije i ko će se s kim susresti u doigravanju. Ovom prilikom nas prilike u istočnoj konferenciji ne ''tangiraju'' previše, ali situacija na Zapadu je više nego zanimljiva ljubiteljim košarke u Srbiji.

Ekipa našeg Nemanje Bjelice se trenutno nalazi na osmoj poziciji na Zapadu sa skorom 45-35, a isti skor ima i tim Denvera koji se nalazi jednu poziciju ispod. Protivnici Jokićeve ekipe u sledeća dva meča će biti trećeplasirani Portland koji želi da ''zaključa'' tu poziciju (nakon 3 vezana poraza) i u zadnjem kolu direktan konkurent za poziciju u doigravanju, ekipa iz Mineapolisa.

Minesota, za razliku od Denvera, ima nešto lakši posao jer se pre meča zadnjeg kola s Nagetsima sastaje s najgorom ekipom Zapada Memfis Grizlisima.

foto: EPA/Tyler Smith

Međutim, malo šta direkno zavisi od njih jer su u igri i ekipe Nju Orleansa, San Antonija i Oklahome koje se trenutno nalaze ispred njih na tabeli.

Od navedenih ekipa, najlakši put ka plej ofu bi trebala da ima ekpa iz Oklahome.

''Tanderi'' prvo igraju protiv jako neugodnog Majamija na njihovom (Majamijevom) terenu, i ako uspeju da pobede u tom meču gotovo sigurno su obezbedili učešće u doigravanju, jer u zadnjem kolu dočekuju ekipu Memfis Grizlisa. San Antonio Sparsi večeras dočekuju Sakramento, pa bi bez većih problema trebalo da dobiju meč i u zadnjem kolu probaju da overe plasman pobedom nad direktnim konkurentom, ekipom Pelikana.

foto: AP

Nju Orleans takpđe večeras igra protiv ekipe LA Klipersa koji su pre nekoliko dana ispali iz trke za plej-of, pa nemaju imperativ pobede. U slučaju poraza Pelikans šansu traži protiv direktnog konkurenta u utakmici u poslednjem kolu protiv ekipe Sparsa. Zanimljivo je da je ekipa Nagetsa u dosadašnja tri meča ove sezone pobedila dva puta dok je Minesota pobedila jednu utakmicu, pa će utakmica koju će u poslednjem kolu igrati ove dve ekipe najverovatnije direktno odlučiti ko će se naći u plej ofu.

foto: Reuters

Ako pobedi ekipa ''vukova'' izjednačiće odnos u međusobnim mečevima ove sezone, plus ce ući u borbu s boljim skorom u konferenciji, što će najverovatnije prevagnuti tas na stranu ekipe Timbervulvsa. Obavezno ispratite završnicu najbolje košarkaške lige na svetu jer nas očekuju neverovatne utakmice koje če nam doneti ''Hičkokovski'' rasplet situacije.

Uživajte!

foto: Printscreen/sofascore.com
foto: Printscreen/sofascore.com

BONUS VIDEO:MAJSTORI FUDBALA U BELOM SPORTU: Toti i Pujol igrali tenis

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.